NHL-stjärnorna samlar in pengar till Livs familj

HOCKEY

Penguins och Capitals går ihop för att hedra offren

Foto: Jevgenij Malkin och Alexander Ovetjkin.

Pittsburgh Penguins och Washington Capitals samlar in pengar till de anhöriga för offren i flygkraschen i Jaroslavl.

I en match den 13 oktober kommer de båda NHL-lagen att spela i specialdesignade tröjor – som sedan ska säljas på auktion.

– Vi måste hjälpa de här familjerna, säger Pittsburgh-stjärnan Jevgenij Malkin.

Normalt sett bittra rivaler – men nu går Pittsburgh Penguins och Washington Capitals ihop för att hedra Stefan Liv och de andra ishockeyspelarna, totalt 28, i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl som omkom i en flygkrasch den 7 september.

Penguins och Capitals drabbar samman den 13 oktober i Consol Energy Center, och då kommer de båda NHL-lagen att bära speciella minnesemblem på matchtröjorna med Lokomotivs Jarolslavs logotyp.

Aktionerar ut matchtröjor

Dräkterna kommer sedan att signeras och säljas på aktion – och intänkterna ska gå till de anhöriga för offren i olyckan.

– Vi kämpar mot varandra på isen, men utanför är vi alla del av den stora hockeyfamiljen. Många av våra spelare hade vänner i Lokomotiv. Vi är alla väldigt berörda av det som hände, säger Pittsburghs general manager Ray Shero.

”Unik möjlighet”

– Vi tänkte att matchen den 13 oktober är en unik möjlighet för oss att samarbeta och samla in pengar till barnen och familjerna till de spelare och ledare som miste sina liv.

Innan matchen drar igång ska dessutom de ryska stjärnorna Jevgenij Malkin, Pittsburgh, och Alexander Ovetjkin, Washington, mötas i ett ceremoniellt nedsläpp.

– Vi föddes i Ryssland. Vi kände de här spelarna och hade spelat med dem i landslaget. Vi måste hjälpa deras familjer, säger Malkin.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL