Islanders: Vi vill ha Nilsson

HOCKEY

”Har verkligen imponerat”

Succén fortsätter för Anders Nilsson som blev matchhjälte mot Modo och såg till att Luleå återtog serieledningen.

Nu kan Sportbladet avslöja att klubben riskerar att tappa honom efter säsongen.

– Det är ingen hemlighet att vi kommer mista NHL-rättigheterna om vi inte erbjuder honom ett kontrakt till nästa säsong och vi följer honom väldigt noggrant, säger New York Islanders scout Anders Kallur.

Foto: spelar bra Anders Nilsson är inne i en bra period och följs noggrant av New York Islanders. ”Får jag ett nytt kontrakt i sommar är det nog svårt att tacka nej”, säger han om spel i NHL.

Anders Nilsson har fajtat sig tillbaka efter en tung säsongsstart där han fick sitta på bänken i många matcher och gått från klarhet till klarhet den senaste tiden.

– Det kändes jävligt surt när de (tränarna Jonas Rönnquist och Tomas Berglund) petade mig innan landslagsuppehållet i november men jag knöt näven och bestämde mig för att visa dem vad jag går för och tränade mycket extra i gymmet och med vår målvaktstränare Daniel Henriksson. Det gav utdelning, säger Anders Nilsson som räddade Luleå i gårdagens match borta mot Modo.

Succén har inte gått New York Islanders – som äger rättigheterna till honom – obemärkt förbi.

”Följer honom noggrant”

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer han att erbjudas ett NHL-kontrakt till sommaren.

– Han har verkligen imponerat den här säsongen, säger scouten Anders Kallur och tillägger:

– Jag vågar inte säga för mycket för tillfället men det är ingen hemlighet att vi kommer mista NHL-rättigheterna om vi inte erbjuder honom ett kontrakt till nästa säsong och vi följer honom väldigt noggrant.

Fokus på Luleå

Och Anders Nilsson gör ingen hemlighet av sina framtidsplaner.

– Just nu fokuserar jag helt och hållet på Luleå men att spela i NHL har alltid varit en pojkdröm, säger han och fortsätter:

– New York Islanders erbjöd mig ett kontrakt i somras men de hade redan två målvakter i NHL och tre i AHL och jag kände att jag hade mer att lära så jag följde magkänslan och stannade i Luleå. Men om jag får ett nytt erbjudande i sommar så blir det nog svårt att tacka nej igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF