Hockeyallsvenskan

Ny superskräll av Troja/Ljungby

Av: 

Jonas Gustavsson

HOCKEY

Vann mot serieledande Växjö

Seriejumbon Troja/Ljungby mot serieettan Växjö.

Det kunde egentligen inte gå mer än på ett sätt i smålandsderbyt… men Troja/Ljungby lyckades svara för sin andra raka skräll och vann med 5-4.

– Vi kräver mer av varandra nu, förklarar hattrickskytten Andreas Sundin.

I måndags skrällde seriejumbon Troja/Ljungby genom att besegra serietvåan Örebro på bortaplan.

Och hemma mot Växjö kom nästa skalp. Troja, som förlorade förra hemmaderbyt mot Växjö med hela 8-2, lyckades vinna med 5-4 i en svängig tillställning.

Andreas Sundin kvitterade med sitt tredje mål i matchen till 4-4 mitt i den sista perioden och med drygt tre minuter kvar så skickade Mattias Persson in matchvinnande 5-4.

– Det var riktigt skönt att kunna bärga tre poäng när vi ändå har ledningen, tappar den och sedan ligger under, säger Andreas Sundin.

”Större trygghet”

Troja, som låg under med både 2-3 och 3-4 i matchen, lyckades knyta ihop säcken och plockade således andra raka trepoängaren.

Trots de två segrarna så är Troja efter i tabellen. Glappet upp till nästjumbon Sundsvall är sex poäng och upp till Tingsryd närmast ovanför kvalstrecket är det nio poäng.

Men de nya segrarna skapar hopp.

– Jag tycker att vi fått en större trygghet i laget, vi har fått upp krigarmentaliteten. Vi har varit på varandra mer och krävt mer av varandra, och det har bidragit till det här. Det började redan mot Leksand innan jul, säger Sundin.

Lyft med Engstrand

En anledning till uppryckningen är också målvakten Christian Engstrand som lånats in från Linköping.

– Han har gett en trygghet till laget och han det första han sade när han kom hit var att regissera hur backarna ska spela, och det har smittat av sig på hela laget, säger Sundin vars Troja nu ställs mot Tingsryd i en ödesmatch precis efter nyår.

– Vi får försöka konservera formen till dess.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan