Ny skrällförlust för Leksand

”Självförtroendet är inte på topp”

Leksands tunga tid fortsätter.

I kväll föll topplaget med 3–2 mot jumbon Troja efter straffläggning.

– Självförtroendet är inte på topp, säger Johan Hägglund.

Leksand – som kom till bortamötet mot jumbon Troja-Ljungby med bara en seger på de fyra senaste matcherna – fick annars en bra start i Sunnerbohov.

Jesper Ollas svarade för en läcker soloraid och avslutade med att trycka in ledningsmålet efter 11.48.

Men bara drygt en minut senare replikerade Mattias Nilsson genom att trycka in kvitteringen på returen efter Ron Pascos skott.

Bengtsberg duktig

Och i andra perioden tog Troja ledningen, trots att Leksand ägde spelet. Mattias Nilsson la in pucken mot målet och Patrik Kannerling petade in 2–1 efter att Joacim Eriksson släppt en billig retur.

Johan Hägglund satte 2–2 redan efter 30 sekunder i tredje perioden och i det läget trodde nog många på Leksandsseger.

Men Trojas målvakt Christoffer Bengtsberg radade upp högklassiga räddningar och förde matchen till förlängning och sedan straffar.

”Spel i en zon”

Där lyckades inte Leksand överlista Bengtsberg en enda gång och Alexander Johanssons vackra straff blev avgörande för Troja.

– Vi måste sätta dit chanserna vi har, det är inte okej att inte få dit dem. Men det är bara att jobba på, säger Johan Hägglund till Viasat Hockey.

– Troja hade fyra, fem minuter i början, sedan tog vi över. I andra perioden var det spel i en zon, på en bur, och det stod vi för. Mindre lyckosamt att de gjorde 2–1. Vi borde ha vunnit den här matchen under ordinarie tid, säger Leksands tränare Leif Strömberg till Viasat Hockey.

Prestberg skadad

Troja hade sex raka förluster, men fick äntligen vinna.

– Det var längsen man fick vinna en match. Nu vänder vi den här jäkla skiten, säger Christoffer Bengtsberg till Viasat Hockey.

Noterbart: Leksands lagkapten Pelle Prestberg utgick skadad. Viasat Hockey uppger dock att han är tillbaka redan till nästa match.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN