Henke: Jag ville vara på isen...

HOCKEY

Lundqvist fick se matchen från sidan

PHILADELPHIA

Att kallas Henke och sitta på bänken är inget att skämmas över.

Men New York Rangers Henrik Lundqvist grämde sig ändå över att han inte fick stå i nattens NHL-premiär mot Philadelphia.

– Man vill ju alltid stå. Så är det bara, säger han.

När New York Rangers värmde upp inför nattens match i Wachovia Center fick Henke stanna på isen en extra halvtimme. Det är den normala drillen för de som inte ska spela senare på kvällen.

”Min chans kommer”

– Självklart är jag nöjd bara med att vara här och ha tagit en plats i truppen. Det ska jag vara också. Men när man är så här nära, så vill man ju vara med där ute på isen.

– Men det är bara att träna på och ge allt. Min chans kommer. Det är bara att jobba på, säger Henke.

Inför starten är ändå Kevin Weekes förstemålvakt i Rangers.

Henke fick studera spelet från sidan och uppleva stämningen runt en utsåld NHL-match för första gången. Han ser annorlunda ut i sina smalare benskydd, men förändringen har inte varit så revolutionerade som han trodde.

– Självklart blir det svårare att täppa till mellan benen och du täcker inte samma yta då du går ner på isen. Men det är ju lika för alla. Annars är det ingen större skillnad, säger han.

Ändra spelstil

Nu gäller det också att anpassa spelet till mindre rink och bättre skyttar.

– Det

är stor skillnad mot hemma. Jag har fått ändra spelstil en del och står kvar i målet mera än jag gjorde hemma, då jag gick ut och spelade ganska aggressivt, säger Henke.

Som reservmålvakt antecknades han ändå för sin första NHL-match någonsin i natt.

En historisk kväll – även på bänken.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL