NHL-parterna möttes – och ska mötas igen

HOCKEY

Stort hysch-hysch runt krismötet

Än är spel i NHL den här säsongen inte uteslutet.

Det hastigt sammankallade mötet mellan klubbarna och spelarföreningen på onsdagskvällen svensk tid varade i nästan fem timmar.

Och parterna ska mötas igen.

Det var mycket hysch-hysch kring onsdagens möte mellan NHL-klubbarna och spelarorganisationen NHLPA. Det ägde rum på Chicagos flygplats O'Hare och utan parternas tyngsta förhandlare under den segslitna konflikten, Gary Bettman (NHL) och Bob Goodenow (NHLPA), möttes parterna under mindre prestigefyllda former.

NHL representerades av vice ordföranden Bill Daly, Calgary Flames delägare Harley Hotchkiss och rättslige rådgivaren Bob Batterman. Från NHLPA deltog ordföranden Trevor Linden, direktören Ted Saskin och advokaten John McCambidge.

Mötet var det blott tredje mellan parterna sedan 9 september och det första sedan den 14 december Och det längsta hittills i den konflikt som måste lösas mycket snart om inte hela säsongen ska ställas in.

Den 15 september var klubbarnas lockout ett faktum. Fram till torsdagen var 662 av de 1230 NHL-matcherna till spillo.

Efter mötet sade Bill Daly och Ted Saskin vid en kort träff med medierna att ett nytt möte ska hållas. Men inget sades om när och var, och inget kom fram om parterna har kommit närmare en lösning.

Hittills har frågan om ett tak för spelarlönerna varit den stora knäckfrågan. Ett krav från klubbarna som spelarorganisationen vägrat gå med på.

Om en förkortad NHL-säsong kommer igång försvinner ett 50-tal spelare från elitserieklubbarna och ytterligare ett antal från klubbar under elitserien.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL