Strålman sköt Tampa Bay till slutspel

HOCKEY

Slog nytt klubbrekord i antal segrar

Anton Strålman gjorde två poäng när Tampa Bay Lightning blev klart för slutspel.

Men smolk i glädjebägaren för Floridalaget: Victor Hedman tvingades bryta matchen mot Montreal Canadiens på grund av skada.

Tampa Bay Lightnings plats i Stanley Cup-slutspelet har i praktiken varit säkrad länge.

Nu är det också klart i teorin efter nattens seger i toppmötet med Montreal Canadiens.

Vinsten var den femte av fem möjliga mot Montreal den här säsongen och betydde också ett nytt klubbrekord med totalt 47 segrar i grundserien.

Svenske backen Anton Strålman var en av segerorganisatörerna med en läcker framspelning till Jonathan Drouins 2-1-målet. I tom bur fastställde han sedan slutresultatet till 5-3.

Gick om Hedman

Strålman har nu gjort 38 poäng (9+29) på 77 matcher och passerade därmed Victor Hedman, som dock spelat 20 matcher mindre, i toppen av backarnas poängliga i Tampa Bay.

En desto mer ovan poängmakare är Ben Bishop. Men inom loppet av drygt tre minuter i den andra perioden stod målvakten för två assist.

Desto mer oroande för Tampa Bay är att Hedman tvingades kliva av med en skada i den tredje perioden och det är osäkert om han spelar mot Toronto Maple Leafs natten till i morgon.

– Han kunde inte slutför matchen i kväll. Han är ett frågetecken, säger Tampa Bays coach Jon Cooper enligt nhl.com.

Sedan tidigare återfinns backarna Jason Garrison, Andrej Sustr och succécentern Tyler Johnson på lagets skadelista.

■ ■ ■

Viktig seger för Vancouver

Vancouver Canucks närmar sig också slutspel efter nattens 4-1-seger mot St. Louis Blues. Eddie Läck räddade 23 skott och Daniel Sedin spelade fram till ett mål.

ARTIKELN HANDLAR OM