Märkliga NHL-trejden som förvånar fansen

”En av de mest respektlösa sakerna jag någonsin sett”

avDaniel Sörensen

1 av 3 | Foto: Matt Marton / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Brandon Manning.

Edmonton och Chicago trejdar spelare med varandra.

Ett byte som förbryllar NHL-fantasterna är att backen Brandon Manning flyttar till Oilers och där blir lagkamrat med Connor McDavid.

De båda spelarna har en ansträngd relation.

Sent på söndagkvällen (svensk tid) meddelade Chicago Blackhawks att laget genomfört en trejd med Edmonton Oilers – båda lagen får två spelare vardera.

Det rör sig om backen Brandon Manning, 28, samt Djurgårdsbacken (på lån från Chicago) Robin Norell, 23, som går till Edmonton. Forwarden Drake Caggiula, 24, och backen Jason Garrison, 34, går åt motsatta hållet.

Inte bästa vän med McDavid

För de som kan sin NHL-historia kan denna trejd ses som aningen märklig.

Anledningen?

I Edmonton spelar som bekant världsstjärnan Connor McDavid. I en match mot Philadelphia Flyers, i november 2015, tacklade Brandon Manning kanadensaren så att den dåvarande rookien bröt nyckelbenet och missade hela 37 matcher.

I samband med att Manning senare återvände till Edmonton med sitt Flyers i december 2016 berättade McDavid att Manning berättat för honom att han avsiktligen försökt skada honom.

– Jag gjorde allt jag kunde för att försvara honom förra året i media. Alla pratade om tacklingen som en stor grej, att han gjorde det med flit, och han ville prata med mig om det i dag Jag tycker att det är en av de mest respektlösa sakerna jag någonsin sett på isen, sa McDavid efter matchen, enligt TSN.

”Är inte den typen av spelare”

Manning bemötte senare McDavids uttalande och förnekade att han skulle ha skadat honom avsiktligen.

– Jag tror att alla som känner mig och som har spelat med mig vet att jag inte är den typen av spelare, sa han.

Nu får de båda lägga det gamla grollet åt sidan och begrava stridsyxan då de blir lagkompisar i Oilers.

ARTIKELN HANDLAR OM