Patrik Berglund

Berglund stöttas av tidigare rumskamraten

avJonathan Nilsson

Patrik Berglund och Buffalo Sabres kontrakt är rivet och de bakomliggande orsakerna är fortfarande oklara.

Nu stöttas svensken av sin gamla rumskamrat, Washingtonstjärnan TJ Oshie.

– Det kom lite som en överraskning för mig, men jag står bakom honom till 100 procent, säger Oshie enligt The Athletic.

Patrik Berglund, 30, och Buffalo Sabres har gått skilda vägar. Detta efter att svensken uppges ha skippat träningar och sedan inte dykt upp till lagets samling innan flygresan till Washington förra helgen.

Detaljerna kring vad som exakt har hänt är fortfarande oklara och vare sig Berglund eller hans agent har uttalat sig om situationen.

Under gårdagen svarade Buffalomålvakten Carter Hutton på frågor om situationen som har uppstått.

– Han har varit ett exemplariskt proffs, han gör allting rätt och arbetar hårt varje dag, så det kom givetvis som en chock, sa Hutton, som även spelade med Berglund i St Louis och har känt svensken i många år.

”Står bakom honom till 100 procent”

Nu har ytterligare en gammal lagkamrat från St Louis uttalat sig, Washington Capitals stjärna TJ Oshie, som även har delat rum med svensken.

– Jag hörde av mig till honom för ungefär en månad sen och vi har pratat med varandra några gånger i veckan sedan dess. Det kom lite som en överraskning för mig, men jag står bakom honom till 100 procent. Jag vill inte gå in på detaljer eftersom det rör hans privatliv, men han är en riktigt, riktigt underbar person. Jag respekterar honom för att han har gjort vad som behöver göras, säger Oshie enligt The Athletic-skribenten Joe Yerdon.

Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYRÅN
TJ Oshie.

Går miste om 114 miljoner

Oshie betonar att han saknar tiden de hade som lagkamrater och att de trivdes bra tillsammans.

– Jag och många andra av hans nära vänner och familjemedlemmar stöttar honom. Jag har varit i kontakt med honom och precis som du är för din bror, din mamma eller din pappa, så kommer jag och resten av oss vara för ”Berg-dog”.

Berglund gjorde tio säsonger för St Louis Blues innan han flyttade till Buffalo Sabres inför årets säsong. Där har det blivit 4 poäng på 23 matcher.

Sajten CapFriendly – som har koll på spelarkontrakt och löner inom NHL – skriver att det handlar om ett ömsesidigt beslut att säga upp kontraktet. Det betyder att Berglund går med på klubbens beslut att riva avtalet och därmed inte gör anspråk på den lön som han annars skulle ha rätt till – omkring 114 miljoner kronor.

Det är fortfarande oklart var svensken ska spela härnäst.

ARTIKELN HANDLAR OM