Sverige föll mot Kanada i gruppfinalen

avAdam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

Sverige förlorade efter förlängning mot Kanada och ställs mot Slovakien i kvartsfinal.

Efter matchen var Sveriges tränare Torgny Bendelin kritisk till utvisningen som drabbade Sverige i förlängningen.

– Det är ingen jävla italiensk fotboll, säger Bendelin till Sportbladet.

Sverige åkte på en tung förlust i gruppfinalen mot Kanada. Efter att Sverige tvingat fram en förlängning avgjorde Alexis Lafreniere tre minuter in i matchen.

Sverige öppnade annars matchen bäst. Brynäs stortalang Adam Boqvist gav småkronorna ledningen tidigt in i matchen innan Kanadas storskytt Raphael Lavoi kvitterade med sitt femte mål i turneringen.

”Ingen jävla italiensk fotboll”

Kanada var det bättre laget under de två sista perioderna och tog ledningen genom ett mönsteranfall i den tredje perioden. Sverige tappade puck i offensiv zon vilket ledde till att Kanada kom i ett fyra mot två läge. Chase Wouters styrde in Ryan Merkleys passning och gjorde 2–1 till Kanada.

Sverige såg ut att vara på väg mot förlust men då klev återigen Brynäs Adam Boqvist fram och tvingade fram en förlängning. Tidigt in i förlängningen avgjorde Alexis Lafreniere för Kanada efter att Jonatan Berggren dragit på sig en tveksam utvisning.

– Vi tycker att det är en solklar diving. I första läget greppar kanadensaren runt Berggrens arm. Då håller han Berggren ut armen och kanadensaren kastar sig. Det är riktigt tråkigt rent ut sagt. Vi pratade om det här på tränarmötet före turneringen att vi ska få bort det här. Det är ingen jävla italiensk fotboll här, säger småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin till Sportbladet.

Slovakien i kvartsfinalen

Trots förlusten var ändå Bendelin nöjd över lagets insats.

– Vi förlorar med minsta möjliga marginal. Jävligt tungt men jag tycker killarna gör en jättebra insats. Det är en tuff intensiv match. Det som jag är missnöjd med är att vi kanske tar några utvisningar för mycket.

I och med att Ryssland vann på straffar mot Slovakien så slipper Sverige möta hemmanationen i kvartsfinalen. Istället ställs man mot Slovakien i Magnitogorsk.

– Slovakerna pressade Ryssland och slog Tjeckien. Det kommer bli full huggning Det kommer bli en tuffa match där vi inte kommer få något gratis.

Sportbladet sänder Sveriges kvartsfinal som spelas torsdag den 26 april klockan 12.30.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM