Västerås rekonstruktion är godkänd

HOCKEY

Västerås Hockey har fått sin rekonstruktion godkänd.

På bara en vecka har krisklubben fått in 3,5 miljoner extra intäkter från fans och sponsorer.

Nu krävs ytterligare 2,5 miljoner för att uppfylla kravet för en allsvensk licens.

Västmanlands tingsrätt godkände i dag Västerås Hockeys rekonstruktion.

Innan den 30 april ska klubben, som misslyckades med att ens ta sig till playoff i allsvenskan, ha gjort det som krävs för att säkra den allsvenska licensen som innebär att man behöver ett eget kapital på en miljon kronor.

På kort tid har man redan fått in 3,5 miljoner extra intäkter från fans och sponsorer och man uppskattar att det kommer att krävas 2,5 miljoner till.

"Värsta veckan i mitt liv"

– Det har varit väldigt intensivt och jäkligt jobbigt. Den värsta veckan i mitt liv. Man har inte vetat allt och vad det är som har gått fel. Nu vet vi allt, säger klubbchefen Johan Fägerblad till vlt.se.

Rekonstruktionen kommer innebära att man tittar över verksamheten gör stora kostnadsbesparingar, där den största delen av besparingarna kommer att handla om spelarlöner, kontorspersonal och sportslig ledning.

– Med den trygghet som vi åstadkommer genom att inleda rekonstruktion finns förutsättningar för alla att hjälpa till. Bidrag och tillskott behövs från så många som möjligt, säger Mats Emthén, rekonstruktionsansvarig till klubbens hemsida.

Avstår sin lön

Klubbchefen Johan Fägerblad, som sitter på en månadslön på 65 000 kronor kommer nu tillsvidare att avstå sin lön, berättar han för vlt.se.

– Det är det minsta jag kan göra. Dessutom kommer jag att vara ute mer på fältet än tidigare och prata med våra partners. Som sagt, vi behöver allt stöd vi kan få nu.