NHL-stjärna har drabbats av MS

HOCKEY

”Har försökt förstå vad som händer med min kropp”

Foto: Bryan Bickell (till vänster).

NEW YORK. NHL-stjärnan Bryan Bickell har diagnosticerats med MS.

– Det här är förstås en chock för mig och min familj, men min förhoppning är att jag ska kunna återvända till isen och fortsätta utöva sporten jag älskar, säger den trefaldige Stanley Cup-mästaren.

Redan under Stanley Cup-slutspelet 2015 drabbades Bryan Bickell – som då spelade för Chicago Blackhawks – av problem med yrsel.

Symptomen försvann, utan att ha fått någon egentlig förklaring, och nyligen återkom de och nu har alltså läkarna kommit fram till att den 30-årige kanadensaren – som från och med den här säsongen spelar för Carolina Hurricanes – lider av multipel skleros.

”Är en chock”

– Ända sedan 2015 har jag försökt förstå vad som varit fel med min kropp. De senaste veckorna har jag åter känt att något inte stått rätt till, säger han i ett pressmeddelande från Hurricanes.

– Det här är förstås en chock för mig och min familj, men min förhoppning är att jag ska kunna återvända till isen och fortsätta utöva sporten jag älskar.

”Tänker på honom”

Klubbens general manager Ron Francis meddelar samtidigt att Bickell kommer att ta en paus från hockeyn.

– Det viktiga är att han tar hand om sig själv. Våra tankar är med Bryan och hans familj, säger han.

Den storväxte vänsterforwarden spelade för Chicago Blackhawks i tio säsonger och vann tre Stanley Cup med klubben. Även därifrån kommer stöd.

– Bryan har byggt så många bestående vänskaper i Chicago, byggda både på hans sätt att spela hockey och på hans karaktär utanför isen. Vi kommer att hålla honom i våra tankar under hans kamp mot sjukdomen, skriver klubbens president John McDonough.

ARTIKELN HANDLAR OM