Svaret efter ryktena: Avgjorde matchen

HOCKEY

Eriksson målskytt mot Chicago

NEW YORK. Det spekulerades in i det sista om att klubbledningen skulle trejda Loui Eriksson i måndags – men till slut blev han kvar i Boston Bruins.

I natt tackade han för förtroendet genom sänka Chicago Blackhawks med sitt 24:e mål för säsongen.

– Det var rätt stressigt att inte veta hur det skulle bli, men jag är glad över att jag till sist fick vara kvar, säger den 30-årige snipern till Sportbladet efter 4–2-segern.

Spekulationerna om hur Boston skulle göra med Loui Eriksson hörde till de mest uppmärksammade i samband med NHL:s trade deadline i måndags.

Det påstods att ledningen in i det sista lyssnade på bud från andra klubbar.

Men till sist bestämde man sig för att behålla den svenske måltjuven – trots att hans kontrakt går ut efter den här säsongen och att förhandlingarna om en förlängning kört fast.

– Ja, det var mycket snack och på slutet blev det lite stressigt, säger Loui när vi talar med honom efter nattens match i TD Garden.

– Framförallt var det rörigt i måndags, när jag inte visste hur det skulle bli. Det är jobbigt inte minst för familjen såna gånger. Men jag är glad att det slutade som det gjorde. Nu är jag kvar här resten av säsongen och sedan får vi tänka på framtiden i sommar.

Foto: Erikssons mål betydde 4-1 i slutet av andra. Foto: Reuters

”Utnyttjade”

Just i natt var general managern Don Sweeney och hans medarbetare garanterat glada över att det slutade som det gjorde de också, för Loui pangade in ytterligare ett mål  och bidrog därmed till att Bruins lyckades slå regerande mästarna Chicago.

– Vi spelade bra men visste också att de hade en match i benen sedan igår och det såg vi till att utnyttja, fortsätter han.

– Givetvis var det skönt att få göra mål igen. Jag hade en bra svit under en bortaresa för ett litet tag sedan, men sedan har det gått lite trögare så det här behövdes.

”Göra allt”

Med segern tog Bruins lite fastare grepp om tredjeplatsen i Atlantic-divsionen. De har nu tre poäng upp på Detroit – men också två matcher mer spelade.

– Det kommer bli väldigt hårt även framöver, vi måste fortsätta vinna matcher. Men vi ska verkligen göra allt för att ta oss till slutspel den här gången, lovar Loui.

Niklas Hjalmarsson stod för assist på ett av Chicagos mål.

ARTIKELN HANDLAR OM