Linköpings Nick Sörensen anmäls till disciplinnämnden

GÄVLE. Nick Sörensen crosscheckade Brynäs Sebastian Enterfeldt i huvudet.

Nu riskerar Linköpingsforwarden en lång avstängning:

– Man ska inte sätta sig själv eller laget i någon jävla sits där man riskerar en avstängning när matchen är avgjord, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.

Brynäs hade precis gjort slutresultatet 4–2 i tom bur och avgjort matchen. På den efterföljande tekningen brast det för Nick Sörensern. Han crosscheckade Sebastian Enterfeldt i huvudet.

Sörensen fick först den lindrigare varianten av matchstraff för hög klubba. Något som ändrades och uppgraderades efteråt:

– Ja, vi har tittat på situationen och uppgraderat den till ett match penalty och även ändrat rubriceringen till checking to the head, säger domaren Wolmer Edqvist.

Avstängd minst en match

Det betyder att Sörensen automatiskt är avstängd en match och att ärendet går vidare till disciplinnämnden. Där riskerar han att stängas av ytterligare matcher.

Hur Nick Sörensen uppfattade situationen i slutminuten är oklart. Han vägrade komma ut och svar på Sportbladets frågor.

Sebastian Enterfeldt blev inte allvarligt skadad:

– Nej det är lugnt med mig. Smällen tog mot tinningen, men visiret tog det mesta av smällen. Det var ingen stor grej så, kändes som det var en hel del frustration, säger Brynäsforwarden.

Tränaren Dan Tangnes var inte alls nöjd med Sörensens uppträdande.

– Nu har inte jag pratat med Nick och inte heller sett situationen helt och hållet. Men oavsett vad som sker får man suga i sig och ta en smäll. Inte sätta sig själv och laget i någon jävla sits där man riskerar en avstängning när matchen är avgjord.

”Vi är jävligt uddlösa”

Det var inte bara Sörensens agerande som Tangnes var besviken på. Han var inte alls nöjd med vad hans lag presterade i Gavlerinken.

– Jag är besviken på vår insats överlag, att vi inte orkar mobilisera mer kraft. Vi är jävligt uddlösa och ljumna genom hela matchen.

Om det var deppigt i Linköping var det betydligt mera uppåt i Brynäs. Efter fem raka förluster kom äntligen första segern efter landslagsuppehållet:

– Nyckeln är att vi lyckas sätta ihop tre bra perioder, säger assisterande tränaren Tommy Sjödin.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!