Örebro slutspelsklara efter straffvinst

1 av 2
HOCKEY

Örebro är klart för åttondelsfinal.

Malmö har spelat klart på tisdag.

Det blev resultatet av Örebro två poäng mot Karlskrona.

En poäng mot Karlskrona räckte för att Örebro skulle bli klart för åttondelsfinal (play in) med start nästa torsdag. Det blev två poäng efter seger med 3-2 på straffar.

Malmö missar därmed vidare spel efter grundserien, men hänger kvar som nykomling i SHL.

Efter fredagens två hängmatcher väntar två avslutande fulla SHL-omgångar lördag och tisdag.

– Vi kan fortfarande gå ännu högre i tabellen. Vi ska göra vårt bästa i de avslutande matcherna, så får vi se hur långt det räcker, säger Örebros tränare Kent ”Lill-Kenta” Johansson.

Örebro ligger på tionde plats i SHL, men har fortfarande chans att sluta åtta. Plats sju och åtta har fördel av hemmaplan i en eventuellt tredje och avgörande match i åttondelsfinalerna (play in).

Kan bli hett derby

Just nu innebär dock Örebros tiondeplats och Färjestads sjundeplats att det skulle bli heta derbyn i åttondelsfinal.

Örebro har haft svårt för Karlskrona under säsongen, det här blev andra segern på straffar. Totalt blev det fyra av tolv poäng mot seriens jumbo, och 9-17 i målskillnad.

Örebro spelade länge stabilt och hade efter två power play-mål ledningen med 2-0 långt in i sista perioden. Karlskrona lyckades reducera och fick därefter energi och fart under skridskorna, i ett power play på övertid var Karlskrona nära att avgöra.

Bäst på isen var Örebros Joel Mustonen. Han gjorde mål för fjärde matchen i rad, först gjorde han 1-0 på en styrning i power play och sedan ett av Örebros två straffmål genom att sprätta upp pucken i nättaket.

– Jag har själv varit i bra form länge. Men det är först i de senaste matcherna jag har fått förtroendet att spela mycket, säger Joel Mustonen.

Karlskrona är sedan tidigare klar jumbo i serien. Det innebär att Karlskrona kommer att få möta vinnaren i den hockeyallsvenska finalen mellan Tingsryd och AIK i kval i bäst av sju matcher om en SHL-plats, med start lördag den 19 mars.

– De bästa förberedelserna vi kan få är att vinna matcher – idrottsmän vill alltid vinna matcher, det är den attityden vi ska ha med oss in i kvalet. Vi ger aldrig upp och kommer inte att göra i ett kval heller, det visade vi också på sättet vi kom tillbaka mot Örebro, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg.

ARTIKELN HANDLAR OM