”Vann inte matchen bara för oss själva”

HOCKEY

Fyra spelare med svarta sorgeband i segern

ÄNGELHOLM. Rögle sänkte Skellefteå. Då tillägnar flera spelare segern till den avlidne Brynäslegendaren William Löfqvist.

– Vi vann inte den här matchen bara för oss själva utan även för ”Wille”, säger Röglemålvakten Oscar Dansk.

Foto: BILDBYRÅN

Under söndagen avled William ”Wille” Löfqvist, tidigare stormålvakt och en av Brynäs allra största profiler. När Rögle under måndagskvällen besegrade Skellefteå med 3–2 bar fyra spelare i hemmalaget svarta sorgeband: Sebastian Wännström, Oscar Dansk, Daniel Widing och Ludvig Rensfeldt.

Alla har ett förflutet i Brynäs.

– Det är väldigt tragiskt. Jag har många bra minnen med honom, han var med när vi vann SM-guld med Brynäs 2012, säger Wännström, född i Gävle och fostrad i Brynäs.

”Legendar i Brynäs”

Målvakten Oscar Dansk såg upp till Löfqvist.

– Vi vann inte den här matchen bara för oss själva utan även för ”Wille”. Det är en väldig legendar i Brynäs, så det är otroligt synd, säger Dansk och fortsätter:

– Det var en otrolig ära att få vara omkring ”Wille” under mina två år i Brynäs. Han var alltid glad och väldigt välbemötande.

Initiativet att bära svarta sorgeband kom från Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson, lagkamrat och vän med Löfqvist.

– ”Masken” kom på gesten och vi tyckte att det var en riktigt bra idé. ”Wille” har bidragit med mycket och har alltid stöttat oss, säger Wännström.

Lerg matchvinnare

Mot Skellefteå tog Rögle ledningen genom Jack Connolly i den andra perioden innan Skellefteås forwardstalang Tim Söderlund kvitterade. Hemmabacken Cade Fairchild dundrade in 2–1, men sen gjorde Andrew Calof 2–2. Bryan Lerg blev matchvinnare med sitt 3–2-mål i powerplay i den tredje perioden.

Skellefteå har förlorat två raka matcher, Rögle har vunnit två raka. Poängkungen Wännström är glad över trendbrottet, men också över uttagningen till Tre Kronor. Han kan A-landslagsdebutera i Karjala cup.

– Jag åker dit för att spela min bästa hockey, jag är inte nöjd med att bara bli uttagen, säger Wännström.

ARTIKELN HANDLAR OM