HV71-forwarden får böta efter filmningen

avAndreas Lillhannus

HOCKEY

Bill Sweatts klubba träffade aldrig Pär Arlbrandts ansikte.
Trots det föll han till marken och tog sig för munnen.

Nu bötfälls HV-forwarden för diving.

– Beslutet är upprörande eftersom Arlbrandt bevisligen får en smäll på käften, säger HV:s sportchef, Johan Hult, till JP.

Foto: Bildbyrån
Arlbrandt fälls.

Det var när HV71 gästade Luleå som hemmalagets Bill Sweatt hade en klubba högt upp i en duell mot Pär Arlbrandt.
Sweatts klubba var dock aldrig nära Arlbrandts huvud, utan fastnade i axelskyddet, men Arlbrandt föll trots det till marken och höll sig för ansiktet.

– Klubban träffar med hög fart min axel istället vilket gör att min axelkåpa far upp och träffar mig på munnen. Jag reagerar med den naturliga rörelsen, som de flesta gör, att jag slänger huvudet bakåt samtidigt som jag blev rädd och ramlar. Jag känner mig för munnen och ligger inte kvar utan tar mig direkt ut till båset, menade Arlbrandt i ett yttrande till disciplinnämnden.

Får böta

Nämnden köper dock inte förklaringen, utan fastslår nu i stället att han ska betala 5 000 kronor i böter.

Arlbrandt klarar sig dock undan avstängning – men det är ännu upprört i HV-lägret.

– Jag tycker det är bra att man håller efter diving och just denna situation är svårbedömd, men jag skäms å situationsrummet och disciplinnämndens vägnar efter det här beslutet och jag är mycket spänd på hur man kommer att se på liknande incidenter i fortsättningen, säger Johan Hult till Jönköpings-Posten, och fortsätter:

– Jag menar här har vi spelare som lägger ner hela sin själ i hockeyn och så tilldöms de böter för att ha fått en smäll över käften, riktigt dåligt skött.

ARTIKELN HANDLAR OM