Chicago utjämnade efter granskningskaos

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Vet inte vilka regler som gäller längre”

1 av 2
Offsidesituationen vid Tarasenkos mål.

PITTSBURGH. Det är utjämnat mellan St Louis och Chicago – efter utdraget och kontroversiellt dividerande om ett antal mål.

– Man vet inte vilka regler som gäller längre. Det döms olika varje gång, suckar suveräne Blues-målisen Brian Elliott efter 3-2-förlusten.

Andra mötet mellan St Louis Blues och Chicago Blackhawks såg länge ut som det första.

Två fantastiskt skickliga, hårda och hungriga lag utkämpade en extremt jämn kamp i två och en halv period.

Men alltihop slutade med kaos.

Vid ställningen 1-1 i slutet av tredje perioden gjorde Vladimir Tarasenko sitt andra mål för kvällen och vilt jubel utbröt i Scottrade Center.

Chicagos coach Joel Quenneville slog dock till med en coach's challenge och fick – efter långrandig granskning – målet bortdömt för offside i en tidigare sekvens.

I stället kunde Andrew Shaw några byten senare – när en frustrerad Tarasenko satt utvisad för en onödig slashing – ge gästerna ledningen.

Misstänkt handsmål

Det målet ringde domarna själva till Toronto för att få videogranskat, då det fanns misstankar om att Shaw föst in pucken med en hand.

Men det godkändes.

Då var det  Blues-coachen Ken Hitchcock som vinkade om coach's challenge – för att få utrett om det inte stället var interference på målvakten.

Cirkus, milt uttryckt.

Men inte heller det domslutet gick Blues väg och därmed var matchen avgjord. Artemi Panarin satte 3-1 i tom kasse lite senare och visserligen hann Kevin Shattenkirk reducera en gång till, men då återstod bara två sekunder.

– Det känns märkligt. Man vet inte vilka regler som gäller längre. Det döms olika varje gång, säger St. Louis-målvakten Brian Elliott.

”Mycket kommer gå emot oss”

Coach Hitchcock håller med – men säger samtidigt att det inte går att göra något åt.

– Vi möter regerande mästarna. Då kommer mycket att gå emot oss. Det är bara ytterligare något vi måste lära oss bemästra.

Motståndarna var desto gladare.

– Man gillar inte när sånt där går emot en, men när det är till ens fördel är blir man desto mer nöjd. Vi hade lite flyt med bedömningen, säger backstjärnan Duncan Keith.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!