Sju spelare lämnar Djurgården

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Sportbladet avslöjade i går att Marcus Sörensen och Mantas Armalis lämnar Djurgården.

Nu bekräftar Djurgården spelarflykten – men inte nog med det.

Hela sju spelare lämnar omgående Djurgården.

Som Sportbladet avslöjade i går lämnar Djurgårdens Marcus Sörensen och Mantas Armalis SHL för NHL och San Jose Sharks.

Nu bekräftar Djurgården att de båda lämnar klubben.

Men det stannar inte där.

Nu lämnar även Marcus Högström, Linus Hultström och Robin Norell Djurgården för spel i NHL och KHL.

– Vi ser det som ett positivt kvitto på den utvecklingsmiljö som vi har skapat i Djurgården. Det är en miljö som vi kommer att fortsätta utveckla och förbättra. Vi har kommit långt i arbetet med att ersätta flera av de spelare som lämnar oss men det återstår fortfarande några pusselbitar att lägga, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

"Jätteroligt att de får chansen"

Robin Norell, som i år spelade 51 matcher för Djurgården, har redan åkt till USA för att spela med Chicago Blackhawks farmarlag, Rockford IceHogs, resten av säsongen. 21-åringen har skrivit ett treårskontrakt med Chicago.

– Det är jätteroligt att de får chansen att gå till större ligor. De har gjort stora utvecklingssteg under fjolåret och detta år. Vi önskar dem lycka till framöver i sina nya klubbar, säger Joakim Eriksson.

Djurgården bekräftar även att Philip Holm, som ryktats vara klar för Växjö, kommer att klubben och att Tobias Hage inte får förlängt kontrakt.

Sedan tidigare står det även klart att Patrick Thoresen lämnar.

Spelare på väg in

Men Djurgården får även spelare in.

Sportbladet avslöjade i går att Modos målvakt Adam Reideborn, som är mitt uppe i det stekheta kvalet mot Leksand, är på väg in som ersättare för Mantas Armalis efter säsongen.

Utöver Reideborn ska, som Sportbladet tidigare avslöjat, Moras poängkung Linus Johansson, Växjös guldhjälte Patrik Lundh, Skellefteås John Norman och Modostjärnan Gustav Possler vara klara för Djurgården till nästa säsong och förväntas presenteras inom den närmaste framtiden.

Publicerad: