Kniven mot strupen: ”Vi ska fixa det här”

Foto: Leksand måste vinna för att säsongen inte ska vara över.
HOCKEY

Leksand har varit ut­dömt för att sedan resa sig gång på gång.

Nu vill klubben resa sig en sista gång – och sno åt sig SHL-platsen.

– Karaktären i gruppen är enorm. Vi ska fixa det här, säger Janos Hari.

Leksand har varit illa ute gång på gång under säsongen. Men på något mirakulöst sätt har klubben rest sig varje gång.

Nu har Leksand återigen försatt sig i en mardröms­situation efter att Modo ­tagit ledningen i SHL-kvalet med 3–2 i matcher. Dalalaget ­förlorade senast med 7–1 och var stundtals totalt ­utspelat.

– Vi fick en jäkla tung start sist. Modo fick in ett par enkla mål tidigt och det blev en riktigt tung uppförsbacke. Vad ska man säga, jag tycker att det rann iväg lite väl mycket. Siffrorna speglade inte riktigt matchbilden och Henke (Henrik Haukeland) spelade inte lika bra som ­tidigare, säger Janos Hari.

”Extra speciellt”

Hari kom till Leksand ­inför den här säsongen – från just Modo. Han har i Leksand gjort stor succé – men han medger att det är extra speciellt att möta ­Modo.

– Första två matcherna var det extra speciellt, det är många i Modo som jag kännner. Men eftersom blir det som vilket lag som helst.

Efter Leksands storförlust senast hoppas nu klubben resa sig en sista gång – och sno åt sig den sista SHL-platsen.

– Absolut, karaktären i gruppen är helt enorm. Vi har visat att vi är bäst när det verkligen ­gäller. Målskillnaden är helt oväsentlig. Det är först till fyra som gäller, kommenterar Hari.

”Vi höjer oss”

Det har varit över 7 000 personer på Leksands båda hemmamatcher i SHL-­kvalet mot Modo. Nu ­hoppas Hari att publiken ska vara med och inleda en allra sista vändning.

– När vi gjorde 1–0 senast var jag rädd att taket skulle rasa samman. De betyder mycket för oss, vi höjer oss rejält när de lever om.

Skulle Leksand inte gå upp till SHL har klubben ändå stått för en guldkantad ­säsong.

Under tisdagen meddelade nämligen TT att klubben gör en ekonomisk vinst på sex miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM