Colorado tog sista slutspelschansen

HOCKEY

”Vi var väldigt revanschlystna"

NEW YORK. Colorado tog sista chansen att hänga på i slutspelsracet och slog Nashville på bortaplan i natt.

– Vi var väldigt revanschlystna efter de två förlusterna mot Philadelphia och Minnesota, säger målskytten Gabriel Landeskog till Sportbladet efter 4-3-segern

Efter de två raka hemmaförluster runt påsk, mot Philadelphia respektive Minnesota, kändes det som att Colorado hade försatt sina chanser att nå playoff.

För det innebar att just Minnesota, på sista wild card-platsen i väst, skaffade sig ett försprång a fem poäng.

Men Av's vägrar uppenbarligen ge upp.

Mot Nashville i Bridgestone Arena i natt kom de ut som Tjuren Ferdinand efter getingsticket och hade 3-0-överläge redan efter halva första perioden.

– Vi hade verkligen behövt vinna matcherna mot Philadelphia och Minnesota men var inte alls tillräckligt bra då. Så vi hade mycket revanschlust i oss ikväll och spelade verkligen med mycket energi i inledningen, säger Gabriel Landeskog på telefon från Tennessee.

– Sedan förstod vi att Predators skulle svara och komma tillbaka starkt och det gjorde de också, framförallt i tredje, men vi stod emot och fick två poäng. Det är allt som betyder något.

”Inte fundera så mycket”

Så nu?

Well, det är tre poäng upp till Minnesota, så lätt blir det inte.

– Nej, men vi har bestämt oss för att inte fundera så mycket. Det där om hur många matcher vi behöver vinna och vad som ska hända i övrigt, det får experterna analysera. Vi fokuserar på en match i taget och försöker vinna varje kväll, fortsätter ”Gabbe”.

Som själv tryckte in säsongen 19:e fullträff under urladdningen i första perioden.

– Ja, det var roligt. Som vanligt fick jag en väldigt fin passning av Carl Söderberg. Han är en otroligt intelligent hockeyspelare, konstaterar Colorado-kaptenen.

ARTIKELN HANDLAR OM