Skrattade åt Dif:s nidramsor

HOCKEY

Frölundas Joel Lundqvist om hånet: ”Det är bara att garva”

Frölunda har skaffat sig matchboll.

Då bjöd Joel Lundqvist på ett skratt efteråt.

Över segern på Hovet, förstås – men också hemmafansens ramsor mot honom.

– Det är bara att garva, säger kaptenen efter 3–1 mot Djurgården.

Frölunda har satt sig i förarsätet i kvartsfinalserien mot Djurgården.

När hemmalaget kraftsamlade och spräckte publikrekordet vad gäller hockey i modern tid på Hovet förstörde Frölunda festen med att gå upp i en 2–0-ledning i den tredje perioden.

Trots viss dramatik efter Djurgårdens reducering i slutskedet punkterade Göteborgslaget matchen – och kanske kvartsfinalserien? – med att kort därpå sätta 3–1-målet.

Men Frölunda har inte tagit ut semifinalserien i förskott. Direkt efteråt ställde sig Joel Lundqvist upp i omklädningsrummet och betonade att inget är klart ännu.

– Vi är jätteglada för vinsten, men vi vet vad det handlar om. Det är först till fyra och en lång väg kvar. Man tänker bara ny match. Man behöver inte förstora betydelsen av matchen eller läget, säger

Hånades av fansen

Frölundakaptenen, som också var måltavla för Djurgårdens fans i samband med en smäll efter avblåsning.

– Det blev stökigt där och jag gav honom (Marcus Högström) en knuff precis när domaren blåste. Det var inget mer med det.

Lundqvist häcklades av 8 098 åskådare och hemmafansen ropade bland annat att han är ”sämst i familjen”, vilket förstås syftar på brorsan Henrik Lundqvist, världsmålvakt i NHL.

Då kunde inte Joel Lundqvist hålla känslorna inne.

– Det är roligt, bara att garva. Det är en bra stämning på Hovet och bara att ställa sig i kön, skrattar han.

Tänker du på vad fansen sjunger om dig?

– Man är van, man har varit med länge. Det kommer både det ena och det andra från läktaren och det tillhör. Det är slutspel.

Dif har inte gett upp

Frölunda har matchboll och kan kvittera ut en semifinalbiljett på torsdag, på hemmaplan, men Djurgården vägrar att ge upp.

– Det är först till fyra som gäller och ingenting att fundera på. Vi känns fräscha, jobbar på men måste skruva på smådetaljer. Det kan hända mycket, säger Djurgårdsbacken Marcus Högström.

– Jag hoppas att det kan väga över till vår fördel nu. Jag tycker att de vore rättvist, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM