Frölundas 18-åring bakom nya segern

avHenrik Lundgren

HOCKEY

Sju mål på hela säsongen i fjol.

Nu har succéförvärvet Carl Grundström, 18, redan gjort tio för Frölunda.

– Vi spelar lite mer anfallshockey här än det blev i Modo, så då är det lättare att göra mål också, säger han.

Foto: Bildbyrån
Carl Grundström.

Frölunda fortsätter att vinna i SHL, 4-2 mot Rögle var en stabil seger utan alltför mycket darr. Carl Grundström gjorde 1-0 i den första, efter att han först satt en tripping på Rögles Timothy Liljegren.

– Ja, den är på gränsen kanske… Men det är bara att spela på tills domarna blåser, säger han till CMore.

Inget snack dock när Sebastian Stålberg, syndabock med sin indianpass i slutsekunden mot Malmö senast, snyggt fick fram pucken till en fristående Mats Rosseli Olsen som enkelt kunde stöta in 2-0. Rögle reducerade (Bryan Lerg) i slutet av andra, men när skåningarna började pressa på i den tredje perioden svarade Frölunda med två mål på tio sekunder. Första Simon Hjalmarsson (8.37) och sen Grundström igen (8.47).

- Kul så klart att få göra två mål i en sån här tajt match. Jag har tränat mycket på att försöka vara där puckarna är, det har jag förbättrat sen jag kom till Frölunda. Jag går mer på mål nu, säger ex-modoiten.

”Jag är säkrare nu”

Jättetalangen, som lär bli en av de svenska storspelarna i JVM vid årskiftet, har imponerat hela hösten och har tagit enorma kliv från där han var när han lämnade Modo i somras.

– Jag är mycket säkrare på banan nu, både defensivt och offensivt. Jag är tryggare med pucken och vågar göra mer grejer, säger han.

För Rögle var det sjätte förlusten på de sju senaste matcherna, och den långa skadelistan spökar för Ängelholmslaget.

– Det känns inte som att vi kommer upp i den nivån vi vill. Det är folk som lyfter mycket istid som är borta för oss så det är klart att det spelar roll. Men samtidigt har vi de här unga killarna som kommit in och verkligen visat att de vill vara med också när alla är tillbaka. Men det är klart, det märks att vissa får köra lite mer än vad de ska göra, säger Daniel Widing.