Kronwall: ”Otroligt tråkigt att missa”

HOCKEY

I tisdags kom beskedet.

Veteranen och kaptenen från OS, Niklas Kronwall, missar World Cup.

Nu pratar han ut om besvikelsen.

– Det blir en av de bättre turneringar som spelats och det hade varit en ruggig upplevelse. Otroligt tråkigt att missa den, säger Kronwall.

I tisdags gick Niklas Kronwall på is i Segeltorp.

Det kändes ok – i några minuter.

Men redan efter 15 minuter valde han att kliva av isen.

Det gick inte.

Hans NHL-slitna knä orkade inte och fungerade inte så som det måste göra i World Cup.

– Jag drog till en baksida tidigare i somras också och visste hela tiden att det fanns inte risk att jag skulle missa World Cup. Det har fungerat i gymmet och det höll 40 minuter på is i måndags, men i tisdags gick det inte, säger Niklas Kronwall.

Kan varit sista chansen

Han har spelat i Tre Kronor sedan 2001, vunnit OS-guld och OS-silver, en medalj som han bärgade i Sotji när han hade kaptens C-et på tröjan. Det har totalt blivit sju stora turneringar med Tre Kronor och han medger att det här kan ha varit sista chansen att vinna något stort med landslaget.

– Ja, så kan det vara. OS är om två år och man vet inte hur det blir med den turneringen. Sedan kanske man inte får frågan heller att vara med, de yngre killarna tar över mer och mer.

Det var i vintras som Kronwall fick problem med en förslitningsskada i knäet och det är alltså den skadan som stoppar backen från turneringen i Toronto.

”Tänker längre sikt”

Tufft.

Jobbigt.

– Sedan kan jag inte sätta allt på ett kort och spela World Cup och sedan komma trasig till Detroit. De är min arbetsgivare och i vinter är det 82 hårda NHL-matcher som gäller. Jag måste tänka på lite längre sikt också.

Kronwall ersätts av Hampus Lindholm i World Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM