Ny tränare i båset - då briljerade storstjärnan direkt

avPer Bjurman

NEW YORK. Ken Hitchcock-effekten verkade snabbt i Edmonton.

Oilers vann sin första match med veteran-coachen i båset i natt, borta mot San Jose.

Och superstjärnan Connor McDavid gjorde sitt 100:e mål i NHL.

– Vi blev bättre och bättre ju matchen led och stod för en lysande tredjeperiod, säger ”Hitch” efter 4-3-segern.

Foto: Stan Szeto / X02835
Ken Hitchcock såg nöjd ut.

När matchen mellan Edmonton och San Jose började i Sharktank sent i natt hade det inte ens gått ett dygn sedan Ken Hitchcock ersatte Todd McLellan som coach för Oilers, så han har förstås inte hunnit förändra någonting alls ännu.

Men faktum är att det unga manskapet från Alberta bröt en negativ trend, kom tillbaka från enmålsunderlägen tre gånger om och till slut vann på övertid.

Bäst av allt:

Connor McDavid – lagets store stjärna; av många betraktad som bäst i världen just nu – reagerade väldigt positivt på coach-bytet.

Först gjorde han, framspelad av svenska Adam Larsson, NHL-karriärens 100:e mål. Sedan spelade han fram till ytterligare två – inklusive Leon Draisaitls avgörande 4-3-puck 51 sekunder in i övertidsperioden.

– Jag noterade att hela båset blir exalterat så fort McDavid och Draisaitl har pucken och går till attack. De utgör en väldigt speciell duo, säger Hitchcock på presskonferensen efteråt.

Foto: Jeff McIntosh / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Connor McDavid.

Den 66-årige veteranen – som vunnit Stanley Cup som coach åt Dallas Stars och också haft huvudansvaret för Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets och St. Louis Blues – är född i Edmonton och drömde som ung om att någon gång få coacha Oilers

Nu har han gjort det – och vunnit.

– Vi blev bättre och bättre ju matchen led och stod för en lysande tredjeperiod, fortsätter han.

– Det här är ett ungt lag och jag gillar det. Jag sa åt dem före matchen att jag kommer coacha hårt ikväll och de tog det till sig. När jag sa åt spelarna vad de behövde göra bättre gick de också ut och gjorde det.

Marcus Sörensen gjorde ett av San Joses mål.

ARTIKELN HANDLAR OM