Djurgården vann i klassikermötet

avJacob Larsson, Tomas Ros

Djurgården mot Färjestad.

Ett klassiskt möte på Hovet – och alla tre poäng stannade i huvudstaden.

– Jag var så förbannad och tog timeout. Men minns knappt vad jag sa, säger tränaren Robert Ohlsson om succé-timeouten som ledde till 2–1.

Många sålda biljetter, två formstarka lag och en stekhet 17-årig debutant i form av Alexander Holtz.

Det var upplagt för något annat än vanlig serielunk när Djurgården och Färjestad drabbade samman på Hovet.

Och även om matchen kanske aldrig nådde brännpunkten så var det en tajt, tuff och intensiv tillställning som utspelade sig. Bortalaget tog ledningen genom Jesper Olofsson efter drygt fem minuter, men efter ytterligare fem minuter var det utjämnat – Olle Alsing satte kvitteringen ut snäv vinkel.

Tog ledningen i andra perioden

I inledningen av andra perioden tog Djurgården timeout, 97 sekunder in i andra perioden. Och vilken succé. 25 sekunder därefter tog hemmalaget ledningen .

Sebastian Strandberg sköt ett skott från blå som gled in mellan klubbhandske och kropp på Markus Svensson.

– Ja, jag vet inte vad jag sa riktigt. Var så förbannad för att vi inte körde. Vi har ett ansvar mot vår publik. Men det blev bättre, säger Robert Ohlsson om magin i sin timeout.

2–1 stod sig sedan perioden ut.

– Ibland så har man lite flyt. Den rullar in där, sa Sandberg till C More i periodpausen.

Den tredje perioden blev ett ställningskrig där Färjestad jagade ett kvitteringsmål. Oskar Sten prickade stolpen efter knappt fem minuter – men bortalaget åkte strax därefter på ett boxplay.

Då small det direkt. Emil Bemström, som i går blev uttagen till Tre Kronor för första gången, pangade in 3–1 – hans 18:e mål för säsongen.

– Otroligt skönt, vi klättrar i tabellen och jag har en bra förstasäsong i Djurgården så allt faller på plats, säger matchvinnaren och skytteligaledaren till C More efter matchen.

Skapade nerv – men för sent

Efter Bemströms mål orkade Färjestad inte resa sig, men skapade åtminstone lite nerv när Johan Ryno reducerade med 22 sekunder kvar.

Närmare än så kom dock inte bortalaget.

Djurgården vann med 3–2 och klättrar till andraplats i tabellen. Färjestad blev nerpetad av just Djurgården och ligger trea.

– En helt okej bortamatch, men Djurgården är starkare än oss, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More efter matchen.

Alexander Holtz då, tänker ni?

Jo, 17-åringen fick göra tre byten, men lyckades inte skriva in sig i matchprotokollet på annat sätt.

– Det är kul att han är med och man får stötta honom och hoppas att han får fler matcher här framöver, säger Bemström om ynglingen.

ARTIKELN HANDLAR OM