Kvalspel till SHL

Stora besvikelsen: ”Inte de planerna jag hade när återvände”

avSimon Norberg

KARLSKRONA/STOCKHOLM. Det blev bara tre år i SHL.

Nästa säsong spelar Karlskrona HK i hockeyallsvenskan.

– Det var inte de planerna jag hade när återvände till Karlskrona, det är rent åt helvete, säger Bobbo Petersson.

Karlskronasonen Bobbo Petersson återvände till Blekinge inför säsongen efter nio år på drift i andra klubbar.

Men för backen slutade inte säsongen som han tänkt sig.

”Det var inte planen”

Timrå IK vann med 2–0 i den sjunde och avgörande matchen när de säkrade SHL-platsen på bortaplan.

– Över sju matcher i den här matchserien har vi inte varit tillräckligt bra. Vi gör en bra match idag, men det räcker inte.. Det är rent ut sagt förjävligt just nu. Det var inte de planerna jag hade när återvände till Karlskrona att vi skulle åka ur SHL. Det är rent åt helvete, säger den mycket nedstämda 25-åringen.

Det känns som ni haft hela hockey-Sverige emot er? Det är många som skriver och tycker att Karlskrona inte hör hemma i SHL.

– Vad ska jag säga om det? Dom får ha sina åsiker – vi har våra åsikter. De får skriva hur mycket de vill om Karlskrona hockeyklubb. De är inte min sak att kommentera. Vi har försökt ta tillbaka vår SHL-plats och det har vi inte lyckats med, säger Petersson.

Molin: En hel stad mår skit

– Ett helt omklädningsrum, ett helt lag, en hel stad mår skit just nu, säger Ove Molin i tårar efter matchen.

Karlskronatränaren, och förre Brynäslegendaren, menar att hans dubbla SM-guld som spelare tidigare överskuggas av bedrövelsen han känner nu.

– Det här är den bittra verkligheten med elithockey, det finns en vinnare och en förlorare. Jag har varit på den vinnande sidan de flesta gånger under min karriär. Det har funnits så otroligt glada och trevliga stunder i min karriär som idrottsman och idrottsledare, men det här tar udden av en hel del lyckliga saker.

”Medias sätt att vinkla”

Under kvalets gång har Karlskrona också fått utstå en hel del kritik där majoriteten av hockey-Sverige har ifrågasatt lagets spelsätt, publik och SHL-existens.

– Det är medias sätt att vinkla olika idrottsliga händelser och det är alltid enkelt att hacka på den som ligger ner, säger Molin och fortsätter:

– I stället för att se storheten i vad Karlskrona som den lilla klubb och hockeydistrikt har åstadkommit så har folk tyckt om att kasta skit på oss.

Hur har ni tagit det?

– Klart jobba varje dag med saker inom laget och klubben. Allt är inte perfekt skött, långt ifrån, men det finns många klubbar som inte är perfekta. Vi ska inte vara nåt hackkyckling-lag, men någonstans ska folk veta att det finns människor och hårt arbete bakom det här.

För Karlskrona var förlusten slutet på en tre år lång sejour i den svenska högstaligan, men Blekingeklubben får trots allt en fallskärm på sex miljoner kronor.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM