Lundqvist tackar nej till VM

avEmelie Fredriksson

OS-kaptenen Joel Lundqvist tackar nej till VM – hans säsong är över.

Dessutom petas Dick Axelsson och Staffan Kronwall, skriver Hockeynews.se.

– Småskavanker på kroppen, men det stora är att jag är väldigt missnöjd med min säsong som varit i Frölunda, säger Lundqvist till Sportbladet.

Joel Lundqvist, till vardags i Frölunda som åkte ut mot Malmö redan i kvartsfinalspelet, ledde Tre Kronor till VM-guld för ett år sedan.

Men det blir ingen repris i år.

Förbundskaptenen Rickard Grönborg berättar för hockeynews.se att 36-åringen tackat nej till VM.

”Tog det ganska hårt”

–”Lunkan” tog det ganska hårt på när de åkte ut i kvarten. Du får ringa och fråga honom varför han tar det beslutet, säger Grönborg till sajten.

När Sportbladet når Lundqvist berättar han att han dras med några småskavanker, men att även besvikelsen över säsongen spelar in.

– Småskavanker på kroppen, men det stora är att jag är väldigt missnöjd med min säsong som varit i Frölunda. Jag behöver en bra vår och sommar att träna, och nöta detaljer i mitt spel som måste upp. Hoppas det ska ge effekt till nästa säsong, siktar på att kriga om en landslagsplats då, säger han.

Nu återstår det att se vad New York Rangers-målvakten och brorsan Henrik bestämmer sig för. Han nämner fjolårets guld, som han fick ta just med sin bror som kapten, som en stor höjdpunkt men tvekade ändå redan innan Joels nej.

– Jag har dragits med en knäskada i princip hela året och prio ett är att få ordning på den. Och mentalt måste jag hitta rätta energin. Det har ändå varit två rätt tuffa månader här och jag har sagt åt Grönborg att han får ge mig några veckor efter serien är över och så ser vi sen, har Henrik Lundqvist sagt i en intervju med Sportbladet i veckan.

OS-spelare petas

Även flera andra OS-spelare kommer missa mästerskapet i Danmark i maj.

Staffan Kronwall och Dick Axelsson är två av de som Grönborg inte har pratat med, säger han till Hockeynews.

Sedan tidigare står det klart att Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, som kan väljas först i NHL-draften, tackar nej till VM. Även Linus Omark har tackat nej.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM