Förlängning - då är Foppa kung

HOCKEY

Forsberg bakom Colorados seger i natt

Förlängning och fyra mot fyra på isen.

Då är Peter Forsberg som hetast.

För andra matchen i rad vann Colorado i fjärde perioden - och Foppa låg bakom segern igen.

Foto: Peter Forsberg spelade fram Greg de Vries när Colorado slog Boston med 3-2 efter förlängning i natt.

Peter Forsberg gjorde sitt 17:e mål för säsongen när Colorado slog Boston med 3-2 efter förlängning. Forsberg spelade även fram till Greg de Vries avgörande mål i förlängningen.

Det var andra matchen i rad som Forsberg serverade de Vries på övertid. Och målskytten hyllade sin framspelare efter slutsignalen.

- Är du på isen med Peter - särskilt i förlängning med fyra mot fyra - kommer han att hitta dig med en passning, sa de Vries.

Colorado har nu sex matcher utan förlust och laget verkar lagt den svaga inledningen på säsongen bakom sig.

Bra svensknatt

Många av svenskarna i NHL verkade ha vilat sig i form under helgens speluppehåll. Tisdagens åtta matcher bjöd på inte mindre än åtta svenskmål.

Två av dem kom då Vancouver mötte Pittsburgh borta. Henrik Sedin gav gästerna ledningen med 1-0 på assist från Markus Näslund. Mats Lindgren ökade i början av andra perioden på ledningen till 3-0 med sitt tredje mål för säsongen.

Pittsburgh kom tillbaka genom två mål av Aleksej Kovalev, men Vancouver kunde till slut hålla undan och vinna med 3-2.

Två svenska målskyttar blev det även i mötet mellan Montreal och Atlanta. Andreas Dackell och Niklas Sundström gjorde var sitt mål för Montreal. Sundströms mål kvitterade matchen till 3-3 i den tredje perioden, men det blev förlust för Montreal med 3-4 sedan Atlanta avgjort med bara dryga minuten kvar att spela.

Tionde målet av Zetterberg

Detroit spelade oavgjort, 5-5, mot Nashville, efter att ha tappat en 5-2-ledning. Detroits Henrik Zetterberg gjorde sitt tionde mål för säsongen i matchen.

Tommy Albelin i New Jersey gjorde sitt första mål för säsongen när Buffalo besegrades med 4-1.

Tampa Bay hade ingen chans när Washingtons Jaromir Jagr var i toppform. Tre mål blev det för Jagr, och Washington kunde vinna med 5-1. Fredrik Modin gjorde Tampa Bays tröstmål, det trettonde målet för Modin den här säsongen.

aftonbladet.se-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL