”Melkman” levererade för San Jose igen

HOCKEY

TORONTO. The Melkman levererade – igen.

Han – Melker Karlsson alltså – prickade in rookie-säsongens trettonde mål när San Jose avfärdade sorglustiga Toronto i Air Canada Centre i natt.

– Jag fick en fin passning av Joe Thornton och stod plötsligt mycket friare än jag trodde. Så det var bara att sprätta in den, säger den förre Skellefteå-stjärnan till Sportbladet efter 4-1-segern.

Mjölkmannen (the milkman) levererar alltid, lyder ett amerikanskt talesätt.

Det gör Melker Karlsson också – och därför har han, som en liten ordlek, fått smeknamnet The Melkman.

Och det levde han sannerligen upp till när San Jose gästade Toronto i natt.

Just som Toronto i mitten av andra perioden hade reducerat det som då var 2-0-ledning för gästerna och såg ut att kunna vara på väg in i matchen dök den 24-årige norrlänningen upp framför Jonathan Bernier i Leafs-kassen och stänkte in 3-1.

– Jag fick en väldigt fin passning från Joe Thornton, som befann sig bakom kassen. Det kändes som att jag hade flera stycken runtomkring men men jag fick stå rätt fri, så det var bara att sprätta in den, säger The Melkman när vi träffar honom efteråt.

Han fortsätter:

– Det var viktigt att vi tryckte tillbaka så snabbt där också, annars hade de fått blodad tand. Så det var ett skönt att se pucken gå in.

900:e assisten av Thornton

Att just superstjärnan Thornton passade Melker – och därmed, helt historiskt, noterades för NHL-karriärens 900:e assist – var ingen tillfällighet.

De bildar faktiskt sedan länge Sharks förstakedja ihop med den likaledes omhuldade Joe Pavelski.

Det var det ingen som riktigt räknat med med när unge herr Karlsson kom till Nordamerika inför den här säsongen...

”En stor ära”

– Nej, inte jag själv heller. Det är såklart väldigt roligt och en stor ära, det handlar om två världsspelare. Jag hoppas jag får fortsätta med dem framöver också, säger han.

Trots segern i natt är läget fortfarande något kärvt för Sharks – självklara utmanare i Stanley Cup-slutspelet det senaste decenniet.

De har fortfarande fyra poäng upp till LA Kings, närmaste konkurrenten ovanför strecken, och därtill en match mer spelad.

– Ja, men det här var en viktig seger som jag hoppas vi kan bygga vidare på nu, säger The Melkman.

ARTIKELN HANDLAR OM