NHL-svenskens läckra fotbollsmål

1 av 4
HOCKEY

Johan Larsson fick på en drömträff och pucken satt i krysset.

Bara ett problem: NHL:s war room är inte publiken som uppskattar en perfekt bredsida.

– Vändningen var nog när Larssons mål dömdes bort, säger Buffalo Sabres tränare Ted Nolan efter förlusten mot New Jersey Devils.

Centern Johan Larsson har imponerat i Buffalo Sabres förstakedja den senaste tiden och hade inför mötet med New Jersey Devils gjort sex poäng på de sex senaste matcherna.

Och skulle NHL-karriären inte falla väl ut kan kanske en framtid som fotbollsspelare vara en reservplan för Larsson. 22-åringen bevisade i alla fall i natt att han är bra med fötterna.

Sju minuter in på matchen mot New Jersey slog han till på halvvolley och placerade in en bredsida i krysset till Buffalopublikens jubel.

NHL:s war room var dock inte lika imponerade och dömde följaktligen bort målet för spark.

– Jag såg sparkrörelsen, det var nästan som en fotbollsspark. Bra att vi har videogranskning och vi studsade tillbaka efter det, säger New Jerseys målvakt Keith Kinkaid enligt nhl.com.

Åttonde förlusten på nio matcher

I stället släppte Kinkaid in sitt första och enda mål i matchen först efter tolv minuter av den tredje perioden och Devils vann med 3-1.

– Vändningen var nog när Larssons mål dömdes bort. När du tar ledningen mot New Jersey blir det en annan match. Men när du hamnar i underläge stänger de mittzon och det blir en rätt tråkig match, säger Buffalos tränare Ted Nolan.

Förlusten var den åttonde på nio matcher för Buffalo, som ligger sist i NHL. Johan Larsson lämnade isen utan poäng, men hyllades ändå av sin coach.

– Just nu tävlar killarna för sina jobb och och vi ser hur de svarar. Titta på Larsson. Han har gjort sig ett bra namn och tar chansen, säger Ted Nolan.

VIDEO: Se Larssons bortdömda mål på nhl.com här

■ ■ ■

En som däremot fick sitt mål i natt godkänt var Rickard Rakell. Centern kvitterade till 2-2 i den tredje perioden med ett snurrmål och Anaheim vann sedan efter straffar. Svensken stod även för en passningspoäng i Anaheims 3-2-seger och har totalt stått för 28 poäng på 62 matcher.

■ ■ ■

Tampas svenskbackar visade vägen

Anton Strålman inledde målskyttet redan efter en minut i Tampa Bay Lightnings 3-1-seger mot Detroit Red Wings. Målet var hans sjunde för säsongen. Backkollegan Victor Hedman stod för två assist i matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM