Brynäs IF

AVSLÖJAR: Brynäs vill ha kvar ’Bulan’

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Erbjuder Berglund och Nilsson nytt kontrakt

Foto: BILDBYRÅN

De är på väg att rädda kvar Brynäs i SHL.

Nu kan Sportbladet avslöja att Gävleklubben vill förlänga med Thomas Berglund och Petter Nilsson.

Tränarduon har erbjudits ett kontraktsförslag över nästa säsong.

Den 19 Januari fick Tommy Jonsson och hans assistenter Andreas Dackell och Ove Molin sparken. In kom förre Luleåtränaren Thomas Berglund, 46, och Petter Nilsson, 43, som skrev på ett kontrakt säsongen ut.

Under de tolv matcher Berglund har haft huvudansvaret har Brynäs plockat 14 poäng, passerat Djurgården och luckan ner till Leksand under kvalstrecket är sju poäng.

Hans sätt att leda laget har gjort intryck på klubbledningen och redan nu har de erbjudits en förlängning.

”Vå håller det internt”

Enligt Sportbladets uppgifter handlar det om ettårskontrakt, och nu är det upp till Berglund och Nilsson att bestämma hur de vill göra.

– Jag vill egentligen inte prata så mycket om det. Vi håller det internt och får ta det efter säsongen. Vi sa när vi hoppade på att vi kör klart säsongen och så får vi diskutera när det är dags, säger Thomas Berglund.

Är det ett alternativ att vara kvar?

– Ja, men det är det. Hittills har det varit en jäkligt positiv upplevelse med allt runtomkring här i Brynäs. Det har varit jäkligt positiv att vara huvudtränare också och det har fungerat bra med Petter.

Berglund har familjen med hustru och tre barn kvar i Luleå. Just familjesituationen är en sak som måste lösas om han ska bli kvar i Gävle.

”Fungerar en kort tid”

– Att ha det så här fungerar en kort tid, men över tid kommer jag inte vara utan familjen om jag ska träna något lag, säger Berglund.

Har du bestämt att du ska fortsätta som tränare nästa säsong?

– Det kan bli så, det kan bli något annat. Jag har inte stängt eller öppnat några dörrar, just nu är det fullt fokus på avslutningen.

Det har även spekulerats i att Jonas Rönnqvist ska återförenas med Berglund i Brynäs nästa säsong. Men så blir det inte. Thomas Berglund är Brynäs huvudspår och de jobbar i första hand på en tvåtränar-lösning där Berglund och Nilsson ska leda laget.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF

SHL Svenska hockeyligan

Thomas Berglund

Ishockey