Erik Karlsson: ”Det har varit jobbigt”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det var en lättad Erik Karlsson som i natt spelade sin första match sedan det blev klart att han trots allt stannar i Ottawa – åtminstone säsongen ut.

– Ja, jag måste erkänna att alla rykten och allt surr på slutet varit en distraktion, både privat och hockeymässigt. Nu känns det mycket bättre och det gäller hela laget. Vi hade en helt annan stämning i omklädningsrummet idag, säger den småländske superstjärnan till Sportbladet.

Ottawa Senators fick visserligen stryk mot Washington i Capital One Arena i den amerikanska huvudstaden, med 3-2, men det syntes ändå att det var ett nytt, lättat lag på isen – och en ny, lättad Erik Karlsson.

Han gjorde det ena av målen själv – från favoritpositionen ute i högra sarghörnet, varmed han faktiskt nådde milstolpen 500 poäng! – och spelade fram till det andra, inprickat av Mike Hoffman.

Foto: Scott Taetsch/CSM/REX/Shuttersto / Rex Features

”Går inte at hålla ifrån sig”

– Ja, allt kändes bättre nu när alltihop äntligen är över, säger den 27-årige kaptenen när vi når honom efteråt.

– Det märks på hela laget. Vi hade en helt annan stämning i omklädningsrummet idag, alla är avslappnade och slipper tänka på vad som eventuellt kommer hända.

För det råder ingen tvekan om att de senaste veckornas spekulationer om att Erik skulle trejdas innan måndagens deadline påverkat både honom och lagkamraterna. 

– Jag måste erkänna att det varit en distraktion. Det pratas och sägs så mycket och det går inte riktigt att hålla ifrån sig, det har varit rätt jobbigt.

Väntar barn till våren

Bland annat har det sagts att den svenske stjärnan själv ville lämna klubben han spelat för i snart tio år, men det dementerar han bestämt.

– Jag har inte själv bett att få bil skickad någonstans, jag ville stanna i Ottawa och är väldigt glad över att det blev så, heter det.

Det beror inte bara på att han är lojal mot Senators och fansen i Ottawa. Erik och hustrun Melinda ska ha sitt första barn till våren – och att i det läget flytta någon annanstans, kanske Las Vegas på andra sidan kontinenten...well, lite knepigt.

– På något sätt hade vi ju löst det, men är klart det blivit meckigt. Nu får jag vara med om hela vägen fram och är väldigt glad även över det, säger den blivande pappan.

”Skönt att fokusera”

Så nu blir det full fokus på återstoden av graviditeten – och, slutspelschanserna förutan, på en snygg avslutning med Sens.

– Ja, vi ska försöka göra det så bra som möjligt och sätta en bra ton för de unga spelarna inför nästa säsong, klargör kaptenen. 

Vad som händer sedan, i sommar, tar sig Erik friheten att inte tänka på nu när stormen äntligen lagt sig.

– Det tar vi då. Nu ska det bli skönt att bara fokusera på att spela hockey ett tag, säger han.

Nicklas Bäckström hade en assist för Washington.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM