Uträknade i 39 omgångar – vinnare efter jättedrama

HOCKEY

Bik Karlskoga har legat på negativ kvalplats sedan omgång 13.

I dag tog laget klivet över på rätt sida och det kommer spelas allsvensk hockey i Nobelhallen även kommande säsong.

– Vi hade börjat förbereda oss för negativt kval, säger Gustaf Thorell till Sportbladet.

Bik Karlskoga har legat på negativ kvalplats i hockeyallsvenskan sedan den 27 oktober, 39 raka omgångar och i slutet av november när klubben låg hjälplöst sist i hockeyallsvenskan valde man också att sparka tränarna Tobias Thermell och Kristofer Näslund.

Räddade 27 skott

Sedan dess har Niklas Czarnecki och klubbikonen Daniel Wessner fått ordning på spelet.

I dag, när allt stod på sin spets levererade laget. Bik besegrade Västervik med 2–1 efter mål från Gustaf Thorell och Filip Ahl samt briljant målvaktsspel av Emil Jidskog som räddade 27 skott.

– Det här är helt sjukt. Helt sjukt är det. Jag vet inte hur många omgångar vi spelat där varje match har känts som sista matchen. Nu är det en sån lättnad, säger Carl Berglund och beskriver den tunga säsongen:

– Det har varit ångest, jättejobbigt hela säsongen. Mentalt väldigt tufft. Därför är det en sådan otrolig lättnad nu. Vi slog ut AIK i kvalet mot SHL förra säsongen, men den här känslan slår lätt ut den jag kände då.

”En sån lättnad”

Lagkamraten Gustaf Thorell medger att spelarna mentalt hade tankarna på kvalspel redan tidigt under säsongen.

– Eftersom det varit en sådan piss-säsong är lättnaden så stor nu. Vi var elva poäng bakom ett tag och hade börjat förbereda oss för negativt kval. Men sedan började vi vinna och nu fixar vi det. Det är en sådan lättnad.

Det innebär samtidigt att Västervik får kvala för att hålla sig kvar i serien, tillsammans med Troja/Ljungby som förlorade mot AIK med 5–3, och Karlskoga har spelat klart för den här säsongen.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM