Ishockey-VM

Utbrottet som tände Tre Kronor

Av: 

Malin Wahlberg

HOCKEY

Assisterande förbundskapten Peter Popovic gav spelarna en rejäl hårtork.

Det tände Tre Kronor som sänkte Frankrike.

– Vi fick vad vi förtjänade, säger Joel Lundqvist.

Tre Kronor öppnade blekt mot Frankrike. Efter en och en halv period hade laget inte fått hål på fransmännen. Då agerande Peter Popovic. I ett powerbreak skällde den assisterande förbundskaptenen ut de svenska spelarna efter noter.

– Han säger en massa saker som absolut inte ska ut i folks öron men han är på hugget, säger TV4:s expert Niklas Wikegård.

Utbrottet tände uppenbarligen Tre Kronor för bara minuter senare satte Joel Lundqvist ledningsmålet. Sedan behövde Oscar Möller inte mer än ett par sekunder innan han ökade på till 2-0.

– Han tyckte det saknades energi och fart där ute, med all rätt. Vi fick vad vi förtjänade, säger Lundqvist till TV4.

"Arg? Nä, ja..."

Popovic själv tog hårtorken med ro.

– Arg? Nä, ja, jag tände väl till lite. Jag ville få i gång lite energi. Det såg bedrövligt ut och jag ville väcka upp dem lite. Jag tycker väl att andra halvan blev lite bättre också, säger han till TV4.

Förbundskapten Pär Mårts tog dock ner pepptalket.

– Om man tror att det är så enkelt att ett lag väcks bara av att någon säger något skulle vi vara vakna för länge sedan. Det måste börja med att man spelar bra hockey, säger Mårts som fick frågan om vad som sas.

– Massa klyschor, som det brukar vara i det mesta lägen. Det kommer jag inte ihåg.

”Det duger inte"

Utbrottet tände dock bara Tre Kronor tillfälligt. Fem minuter in i den tredje perioden reducerade Stéphane Da Costa efter att ha fintat ner Anders Nilsson i det svenska målet.

Frankrike hade en trippelchans i slutet av matchen och var bara centimeter från att kvittera när Damien Fleury kom fri. Fransmannen blev nerdragen med två sekunder kvar av matchen och Frankrike skrek efter straff. Men domarna friade och Tre Kronor vann med 2-1.

– Jag känner mig oroad över att vi inte spelar bättre. Fortsätter vi så här kommer vi att förlora när vi inte räknar med det. Det duger inte. Vi måste spela bättre, varje kille måste prestera bättre. Det är mitt jobb och det är det jag går och funderar på. Det är spelarnas ansvar att vara på plats, det är deras jobb, säger Mårts till TV4.

Skellefteåbacken Niclas Burström, som anslöt till den svenska truppen i dag, haltade ut i båset i slutet av matchen och oroade tv-tittarna. Men det kom snabbt lugnande besked.

– Det var bara lite krampkänning, inget farligt. Låret låste sig. Det är bara att dricka och fylla på, säger Burström till Sportbladet.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM