”Helt respektlösa”

HOCKEY

Sju man borta – då körde Frölunda över serieledaren

Det var ett försvagat Frölunda som reste till Skellefteå för möte med den regerande mästaren, tillika ligaledaren.

Men bortalaget struntade i förutsättningarna och förnedrade Skellefteå 6-1.

– Det är oerhört starkt med så många spelare borta. Otroligt kul med alla unga killar som kommer in och visar att de håller, säger Roger Rönnberg till Cmore.

Foto: Seger.

Med fyra spelare på JVM och tre spelare borta med skador såg förutsättningarna tuffa ut. Men det var i stället Skellefteå som fick det tufft när Frölunda körde över hemmalaget med hela 6-1.

Bortalaget var effektiva i powerplay och 2-0-ledningen efter första perioden var produkt av dubbla mål i numerärt överläge. Magnus Kahnberg gjorde det andra.

– Vi är effektiva om inget annat. Vi får sätta två i powerplay i första perioden. Precis en sådan start man vill ha. De ser lite frustrerade ut medan vi gör en bra match. En jäkligt bra macka av Joel (Lundqvist), han lägger den bra på ytan. Skönt att se den gå in där, säger Kahnberg till Cmore.

”Det är på liv och död”

Frölunda har skickat Alexander Wennberg, Andreas Johnson, Sebastian Collberg och Erik Kalsson till spel i JVM medan Mathis Olimb, Dick Axelsson och Gustav Rydahl missade Skellefteå-matchen med skador.

Fyra debutanter bidrog till segern mot Skellefteå. Två av dessa, Jonathan Johnson och Mikael Wikstrand (SHL-debut), blev även målskyttar.

– Det är oerhört starkt resultat med så många spelare borta. Otroligt kul med alla unga killar som kommer in och visar att de håller i SHL. Vi är verkligen i krig i dag och vi visar att det är på liv och död i dag. Det som banar vägen för det här seger, säger Rönnberg.

Även Kahnberg var nöjd med de som klev in och levererade.

– Det är fantastiskt roligt att se. Några kom precis idag. De bara går in och kör. Helt respektlösa, skönt att se.