Lyssnar på fansen – slopar planerna

HOCKEY

Kritiken mot de nya SHL-förslagen väckte vrede bland landets hockeysupportrar.

Då väljer SHL att backa.

Nu bekräftas Sportbladets avslöjande att ligan slopar planerna på "wild cards" till SHL.

– Den punkten är inte längre aktuell, skriver man i ett pressmeddelande.

Det var i förra veckan som planerna på att förändra svensk hockey avslöjades.

SHL ville bland annat införa ett lönetak och lönegolv men också slopa kvalserien för att i stället ge de allsvenska lagen "wild cards" till SHL.

Då skulle bland andra Malmö och Djurgården ligga bra till med tanke på att valet av lag som får så kallade "wild cards" inte enbart skulle baseras på sportsliga grunder.

Fansen protesterade

Samtliga fans, från både allsvenskan och SHL, reagerade starkt.

Supportrar har vänt ryggen mot spelet, varit demonstrativt tysta och i en ren protest skrev fansen dessutom ett öppet och gemensamt brev mot de omdiskuterade förslagen.

På torsdagskvällen avslöjade Sportbladet att ligan väljer att lyssna på fansen kritik och protester. SHL slopar planerna på "wild cards", något som en stund senare bekräftas i ett pressmeddelande.

– SHL:s styrelse har idag beslutat att punkten om wild card inte längre är aktuell att driva från vår sida i de förhandlingar vi för med Svenska Ishockeyförbundet, säger Jörgen Lindgren, vd för SHL.

"Landar inte väl"

– Vi har lyssnat in alla olika grupper som under de senaste dagarna haft åsikter och kommit fram till att just den punkten inte landar väl. Vi kommer istället att föra diskussionen om ekonomisk hållbarhet på andra sätt och i samförstånd med andra organisationer inom hockeyn, fortsätter han.

Har ni insett att fansen har rätt eller känt er tvingade att slopa planerna på grund av kritiken?

– Det har blivit en storm kring den frågan, från alla olika typer av supportergrupperingar. Det bevisar hur stort intresse det är för vår hockey och vår liga. Det signalsystemet som blir gör att vi känner oss stärkta av att lyssna på fansen, säger Lindgren.

ARTIKELN HANDLAR OM