"Jag kan tänka mig att komma hem"

HOCKEY

Linus Omark öppnar för spel i Luleå efter nyår

Foto: Linus Omark kan bli SHL-aktuell.

Linus Omark gör succé i AHL.

Forwarden ligger på en tredjeplats i poängligan – men trots det är han inte nära spel i Edmonton.

– Jag kan tänka mig att komma hem till Luleå, säger 26-åringen.

Linus Omark har länge drömt om en fast plats i NHL. Men speltiden i Edmonton Oilers är minimal och i stället har Övertorneå-killen fått kämpa i AHL-klubben Oklahoma City Barons.

Där står forwarden noterad för 28 poäng på 26 matcher och innehar en tredjeplats i den totala poängligan. Intresset från den femfaldiga Stanley Cup-mästaren verkar dock vara ytterst svagt trots prestationerna.

Omark fick chansen i mötet med Tampa Bay Lightning i november, men då blev det bara nio minuters istid.

– Det är som det låter. Nio minuter och inget powerplay och det är svårt att göra något vettigt av det. Det verkar vara ännu svårare att bli bortbytt till en annan klubb, säger svensken till Norrbottens-Kuriren.

Intresserad av Luleå

Linus Omark hoppas kunna fortsätta i NHL och letar efter en lösning på andra sidan Atlanten. Om inget dyker upp är han däremot intresserad av spel i Europa och då är Luleå ett hett alternativ.

– Jag hoppas att jag inte är kvar här efter jul i alla fall. Ska jag vara helt ärlig så kan jag tänka mig att komma hem till Luleå. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli så, men tanken har klart slagit mig. Jag känner att de har en bra chans att vinna SM-guld, fortsätter han.

Fjolårssuccé i Schweiz

Ytterforwarden, känd för sin fina teknik, representerade NLA-laget Zug i fjol och svarade för 69 poäng (17 mål och 52 assist) på 48 matcher i grundserien.

Linus Omark spelade SHL-hockey med Luleå mellan 2005-2009.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL