Sedinarna återförenade – slutspelshoppet lever

NEW YORK. Daniel och Henrik Sedin fanns äntligen på isen samtidigt i natt.

Då lyckades Vancouver slå LA Kings – och därmed finns det fortfarande ett litet, litet slutspelshopp i västra Kanada.

– Ja, det är ett litet hopp men så länge det lever kommer vi att försöka, säger Henrik Sedin till Sportbladet efter 2-1-segern.

Det är inte ofta bröderna Sedin spelat tillsammans i Canucks den här säsongen – framförallt inte sedan nyår.

När den ene kommit tillbaka från skada har den andra gått sönder och vice versa.

Flera gånger om.

Men när Henrik i natt gjorde comeback efter sin senaste smäll fick de faktiskt spela en hel match ihop och resultatet lät inte vänta på sig.

”Säsongens match”

Canucks slog starka LA Kings med 2-1– och den klassiska namnkombinationen Sedin-Sedin återfanns i en parentes i protokollet vid ett av de två målen, inprickat av landsmannen Alex Edler.

– Ja, jag tycker det var säsongens match både för laget och för oss som kedja, säger Henrik när vi når honom efteråt.

Han fortsätter:

– När ”Danne” kom tillbaka från sin senaste skada för några veckor sedan fick vi ju i alla fall spela två perioder innan jag tvingades gå av och redan då kändes det bra. Nu spelade vi lika bra som innan jul och det känns skönt att visa att vi faktiskt kan det.

”Varit väldigt konstigt”

Lagkaptenen hymlar inte med att säsongen inneburit prövningar för världens bästa hockeytvillingar

– Nej, det har varit väldigt konstigt. Det känns ju knappt som att jag och ”Danne” spelat ihop något alls sedan i julas , säger han.

– Och för egen del har det varit frustrerande att spela några matcher, bli skadad , komma tillbaka och spela ytterligare några matcher och sedan bli skadad igen. Man får ingen kontinuitet i spelet då. Men som sagt, ikväll kändes det bra.

Canucks har fortfarande sex poäng upp till strecket efter nattens seger – och en match mer spelad än Dallas på sista wild card-platsen – men teoretiskt finns alltså fortfarande chans till slutspel.

– Det är ett väldigt litet hopp, men så länge det lever kommer vi att fortsätta kämpa. Det är bara att försöka vinna de matcher vi har kvar och sedan se vad som händer, säger Henrik.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN