”Är den tuffaste fajt jag har gått”

Douglas Murray tvingades sy 16 stygn efter mötet med busen John Scott

Här slås svenske tuffingen Douglas Murray, 33, blodig.

Slagsmålet med Buffalos buse John Scott, 31, slutade med att Murray var tvungen att sy 16 stygn.

Nu riskerar han att missa nästa match.

– Det är den tuffaste fajt jag har gått, säger Murray till Sportbladet.

Buffalos John Scott är ökänd sedan tidigare, bland annat för att han knockade Bostons svenske stjärna Loui Eriksson med en armbåge i huvudet i inledningen av den här säsongen.

– Det är ren skandal att en köttskalle som John Scott överhuvudtaget får spela i NHL, rasade expertkommentatorn Mike Milbury efter överfallet som gav Scott sju matchers avstängning.

I natt var det en annan svensk som fick sig en omgång av den 115 kilo tunge och 201 centimeter långe besten.

”Det var bara att köra”

Montreal Canadiens back Douglas Murray är en erfaren NHL-fajter, men i mötet med den en decimeter längre John Scott var han chanslös.

– Det blev lite tjafs vid vår kasse och då blev det ett slagsmål på det. Han är ju den han är, säger Murray som reagerade på att Scott delade ut en smäll på Canadiens lagkapten Brian Gionta, som är betydligt mindre än Scott.

– Jag var precis i slutet av ett byte och var rätt trött när fajten började. Och det är första gången jag slåss med någon som är bra mycket större än mig själv. Han är stark och duktig på det han gör. Men det var bara att köra. Jag tycker att det gick helt okej, men sedan fick han in en smäll i sidan av pannan.

”Har svullnat upp lite”

Blodet forsade från Murrays ansikte, men det var inget ögonbryn som sprack.

– Nej, smällen tog vid vänstra delen av pannan, mot tinningen. Jag var tvungen att sy djupa stygn. Det var nog 16 sammanlagt.

Hur mår du nu?

– Det är lugnt. Det har svullnat upp lite, så nu trycker det på lite där jag har stygnen. Men det är ingen fara. Vi vann matchen, det är det viktigaste. Jag har ju ingen hjärnskakning så jag kan förhoppningsvis spela nästa match, sa Murray till Sportbladet på torsdagsmorgonen.

När övriga lagkamrater tränade inför bortamatchen mot Washington Capitals senare på dagen fick svensken dock vila.

Han riskerar nu att missa matchen.

– Det är lugnt med huvudet, men handleden är riktigt svullen. Svullnaden måste gå ned, nu kan jag inte hålla i klubban, säger han till TT på torsdagskvällen.

Låg smällen mot din landslagskamrat Loui Eriksson någonstans i bakhuvudet på dig?

– Nej, det kan jag inte säga att det gjorde. Det här var i stridens hetta i vår match. Jag har ingen historia med John Scott sedan tidigare, men blir det en ny fajt med honom nästa gång vi möts hoppas jag att jag är piggare än vad jag var nu.

Montreal vann matchen mot Buffalo med 3–1.

Se fajten mellan Douglas Murray och John Scott här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN