”Mycket större talang än vad jag är”

HOCKEY

GÖTEBORG. Ett mål, en assist och matchvinnare mot Frölunda.

Nu hyllas jättelöftet Adrian Kempe, 17, av storebrorsan.

– Han är en mycket större talang än vad jag är, säger Mario Kempe, 25.

Foto: FÖRSTA POÄNGENAdrian Kempe har styrt in 1–0 för Modo mot Frölunda. Hans första poäng i SHL. Det blev ett till i går.

Adrian gör sin första säsong med a-laget och hade fram till i går inte bidragit med någon poäng på sina tio SHL-matcher.

– Eftersom det är mitt första år har jag inte tänkt så mycket på poäng, utan har mest försökt att jobba hårt. Men skönt att spräcka den nollan nu, säger han efter Modos 2–1-seger mot Frölunda i Scandinavium.

Spelade fram till 2–1

Adrian Kempe styrde snyggt in 1–0 i den första

perioden.

– Vi hade bra snurr i anfallszonen och jag försökte bara ta mig in framför mål. När passningen kom var jag där med klubban, säger han till Sportbladet.

Sedan spelade 17-åringen fram T.J Hensick till segermålet i mittperioden.

– Jag fick tag i pucken i mittzonen, tittade upp och såg T.J på bortre och passade. Han gjorde en bra move och avslutade riktigt bra, säger Adrian Kempe.

Den åtta år äldre brorsan Mario njöt av lillebrorsans framfart på isen.

– Han var grym. Jag har lärt honom allt jag kan, haha. Jag har fortfarande tips att ge honom, men nu har även han tips att ge mig.

”Jag var riktigt stolt”

Hur kändes det när Adrian nätade?

– Jag var riktigt stolt. Helst hade jag velat åka ut på isen och gratta honom. Att få spela i samma lag är en dröm som vi båda haft. Det är jävligt roligt.

Vem har störst potential?

– Han är en mycket större talang än vad jag är. Och jag vill självklart att han ska bli bättre än mig och gå först i draften. Sedan kommer inte jag att lägga några fingrar emellan om vi möts en mot en någon gång i framtiden, haha.

”Varit väldigt skoj”

Bröderna Kempe hoppas att de får chansen att spela i samma femma snart.

– Det hade varit väldigt skoj och jag tror att vi hade gjort det bra tillsammans, säger Mario.

Modo har vunnit sju raka matcher och ligger sexa i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM