Målvaktstalangen slog till med fullträff

avSimon Norberg

Tidigare i höstas blev han den yngsta spelaren någonsin att spela en elithockeymatch i Sverige.

Under onsdagen nådde målvaktstalangen Jesper Wallstedt, 14, ännu en milstolpe när han blev målskytt (!) i J20-Superelit.

– Det är helt sjukt och jag tror inte jag förstått det själv, säger han.

1 av 2 | Foto: PRIVAT

Jesper Wallstedt är bara 14 år gammal, men har redan skapat eko i hockey-Sverige.

I september slog han Victor Hedmans tolv år gamla rekord som den yngste spelaren någonsin i en elithockeymatch i Sverige när han vaktade kassen för Västerås i J20-Superelit mot Skellefteå.

Under onsdagen skapade han nya rubriker.

Att topplaget Västerås besegrade Brynäs med 4–2 är i sig ingen större skräll, men bakom segersiffrorna döljer sig något annat.

Mål och assist

Jesper Wallstedt satte spiken i kistan till 4–2 med minuten kvar av matchen när han lyfte pucken från egen zon hela vägen in över mållinjen.

– Jag fick pucken i slottet vid eget mål och såg att några motståndare kom, så jag la en hög puck och såg att den var på väg emot deras mål, en spelare kom svängandes men missade och den gled in. Det var en obeskrivlig känsla som gick igenom kroppen.

– Nej, alltså det är helt sjukt och jag tror inte jag förstått det själv. Jag vet knappt vad jag gjorde för målgest, säger Jesper Wallstedt när Sportbladet når honom.

Som att inte målet var nog hade 14-åringen även en assist i matchen till Eric Juhlins kvittering i den andra perioden.

– Jag brukar åka runt och lattja mycket med pucken och skjuta lite, jag har som styrka att spela pucken och brukar ofta gå ut bakom mål. Men att jag skulle göra mål.. det är helt otroligt, trodde aldrig att det skulle hända.

Hur toppar man det här?

Det blir hem och ta det lugnt nu, sen sova. Imorgon är det matteprov. Men vi får nog se hur det där matteprovet går, skrockar målvaktstalangen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Västerås

Sverige