Mora vände 0–2 till 5–3 mot HV71

Publicerad 2017-10-07

Fyra raka förluster och 0–2 hemma mot HV71 redan efter 4.34.

Då vaknade krislaget Mora och vände till seger med 5–3 – efter ett hattrick av John Persson.

– Det här var en match jag alltid kommer att minnas, samtidigt som den här segern blir till nytta för laget hela säsongen, säger John Persson.

Mora har efter två inledande vinster i SHL haft det betydligt tyngre därefter. Fyra raka förluster och 5–17 i målskillnad var vad man hade i bagaget inför lördagens hemmamatch mot HV71.

Och inte började det direkt bra där heller.

HV71 rivstartade matchen och ledde med 2–0 redan efter fem minuter. Först satte nyförvärvet Bill Sweatt sitt första mål för HV71 i SHL, när han lite turligt misslyckades med sitt första skott och på så sätt lurade bort en Mora-back innan han avslutade distinkt på det andra försöket.

Kort därefter styrde David Ullström in HV:s andra mål för dagen, och Mora tog timeout. En timeout som gav resultat, för Mora vaknade, och det rejält.

Hattrick av Persson

Efter drygt sju minuter reducerade Alexander Hilmerson till 2–1 i powerplay, och innan perioden var slut hade John Persson kvitterat. Men Persson var långtifrån klar där.

I den andra perioden höll sig Persson framme två gånger till, och med sitt hattrick har han vänt matchen till 4–2. Utöver målen assisterade han även fram till Moras första mål.

– Det är fyra år sedan jag gjorde ett hattrick. Då i AHL. Nu känns det extra stort för mig eftersom jag fick komma hem och göra det i Mora, säger Persson, som efter nästan tio år återvände till Mora inför säsongen, till TT.

”Blir att räkna med”

HV71 reducerade med tre minuter kvar av matchen genom Max Wärn, men när man gick för en kvittering kunde istället Emil Aronsson avgöra med 5–3 i öppen kasse.

– Den här segern var viktig för oss på så många sätt. Nu klarade vi en hel match vilket är viktigt att känna i kommande matcher. Vi blir att räkna med i vinter, säger John Persson.

”Grymt besvikna”

I HV-lägret vad det desto mer nedstämt efter matchen.

– Vi bjuder in dem genom att vara passiva. Jag är grymt besviken, hela laget är grymt besviket, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More.

Förlusten för HV71 är deras andra raka, och det i fjärde raka matchen på bortais.

– Det är bara att köpa läget, det är absolut inga bekymmer och inget att skylla på, säger Lindbom om bortaturnén.

Resultatservice