Ahnelöv förvånad efter Melins hårda kritik

Jonas Ahnelöv.
Jonas Ahnelöv.

Roger Melin var i en intervju med Dalarnas Tidningar stenhård i sin kritik mot flera av Leksands stjärnor.

Något som förvånar en av de utpekade – Jonas Ahnelöv, 32.

– Jag vet inte riktigt vad Roger menar med detta, säger han.

Dåligt tränade, brist på drivkraft och en underskattning av ligan. Roger Melin, 63, var inte nådig i sin kritik mot flera tongivande spelare – Patrik Zackrisson, Johan Fransson, Jonas Ahnelöv och Spencer Abbott – i sitt förra lag.

– Det är klart att om flera av de ledande spelarna är dåligt tränade inför säsongen på grund av olika omständigheter så sätter ju det sina spår givetvis, säger Melin till Dalarnas Tidningar.

Gjorde sin poängbästa säsong

Jonas Ahnelöv kom till Leksand från Rögle inför säsongen. Den OS- och VM-meriterade backen gjorde 37 matcher och hann med att göra 16 poäng, hans bästa notering i SHL-karriären.

Melin.
Melin.

Han säger att han är väldigt förvånad över Melins uttalande.

– Personligen tränade jag med PT hela sommaren innan jag anslöt till Leksand och vet att de andra gjorde likadant. Denna säsong gick inte som vi önskat för laget men jag tyckte vi hade något bra på gång i slutet och hade byggt upp en bra känsla inför kvalserien. Personligen snittade jag cirka 20 minuter per match och gjorde min poängbästa säsong i karriären så jag vet inte riktigt vad Roger menar med detta. Det får stå för honom, säger Ahnelöv.

”Kan inte träna sig mot allt”

Ahnelöv missade en del matcher med skador. Något som Melin anser kunde ha förhindrats om han hade varit bättre förberedd fysiskt.

– Jag läste nåt om skador också. Jag hade en ljumskskada och en huvudskada. Tyvärr kan man inte träna upp sig mot allt, ibland är olyckan framme helt enkelt, säger Ahnelöv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!