SHL-klubben värvar JVM-målvakten

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Jesper Eliasson, 20, lämnar Almtuna.

Enligt uppgifter till Sportbladet är JVM-målvakten överens med Färjestad om ett tvåårskontrakt. 

Kvällsposten har redan avslöjat att Henrik Haukeland är klar för Färjestad och sedan tidigare har man Arvid Holm, 21, på kontrakt över kommande säsong. 

Nu stärker man också upp med Jesper Eliasson. Smålänningen har de två senaste åren tillhört Växjö, men var den här säsongen utlånad till Almtuna.

Ursprungstanken är att Eliasson ska lånas ut till en allsvensk klubb kommande säsong, men den planen kan eventuellt ändras om Arvid Holm åker över till Nordamerika redan i sommar. 

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Draftades av Detroit

Holm är draftad av Winnipeg Jets och är aktuell att skriva ett kontrakt i sommar, även om han själv har utryckt att det mest talar för spel i SHL kommande säsong. 

Men med Eliasson i truppen har Färjestad täckning på målvaktssidan även om Holm försvinner. Grundtanken är dock att Eliasson ska matchas in fullt ut i Färjestad under år två på sitt kontrakt. 

Blir Holm kvar lånas Eliasson ut till en allsvensk klubb.

Jesper Eliasson draftades av Detroit i den tredje rundan 2018 och var den här säsongen med i den svenska JVM-truppen, men där fick han stå tillbaka för Hugo Alnefelt som var förstemålvakt. Eliasson fick stå en av matcherna i gruppspelet, den mot Kazakstan.

Publicerad: