Supervärvningen: Plockar in JVM-hjälten

Modo Hockey lånar från NHL-klubben Florida Panthers

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Aleksi Heponiemi.
Foto: JONATHAN HAYWARD / TT NYHETSBYRÅN
Aleksi Heponiemi.

Modo Hockey presenterade tre värvningar inom loppet av några minuter.

En av dem är Aleksi Heponiemi som kontrakterats på lån från Florida Panthers.

– Jag vet att jag kommer att bli väl omhändertagen, säger forwarden till klubbens sajt.

Heponiemi, 21, slog igenom i JVM 2019 där han blev delad etta i poängligan då Finland gick hela vägen och vann guld.

Forwarden spelade den förra säsongen för AHL-laget Springfield Thunderbirds. Där blev det 14 poäng (3+11) på 49 matcher.

– Jag gillar att vara kreativ, spela i hög fart och att passa pucken till mina medspelare. Jag är en offensiv spelare och ser mig själv som playmaker som skapar lägen framåt även om jag också tycker om att göra mål, säger han till Modos sajt.

”Revanschsugen”

Heponiemi lånas in från Florida Panthers. I november åker han över för att delta i NHL-lagets läger, och därefter tas beslut om hans klubbadress för resten av säsongen.

Detsamma gäller Jesper Lindgren, som lånas in från Toronto Maple Leafs organisation. Backen gjorde i vintras 9 poäng (1+8) på 31 matcher för Toronto Marlies i AHL. 

– En sak som står klart är att jag är väldigt revanschsugen då jag var en del av truppen när Modo åkte ur SHL och jag stannade även kvar och spelade den första säsongen i HockeyAllsvenskan när vi inte presterade bra. Det skulle kännas inspirerande att hjälpa laget med en bra säsong så att klubben kan ta sig tillbaka till SHL, säger 23-årige Lindgren.

Som om inte det vore nog har klubben också gjort klart med 34-årige Aaron Gagnon. Den kanadensiske forwarden tillhörde senast schweiziska SCL Tigers, men är inte helt obekant med svensk hockey. Säsongen 2013–2014 spelade Gagnon nio matcher för HV71.

– Gagnon kommer att tillföra rutin i vår forwardsbesättning. Han är högerskytt och blir användbar i samtliga spelformer. Han är även en spelare som kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Kontraktet med Aaron Gagnon gäller för den kommande säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE