SHL Svenska hockeyligan

Berglund om Kovacs: ”Inga hard feelings”

Av: 

Anton Johansson

HOCKEY

Det har varit en turbulent dag för Luleå som började med att Robin Kovacs lämnade klubben för Örebro.

Efter 7–4-segern mot Rögle kommenterade Luleås tränare Thomas Berglund det som hänt.

– Vi tycker att det känns bra och har fått ett bra avslut och det är inga hard feelings, säger Berglund i C More.

I förmiddags kom Sportbladet med uppgifter om att Luleå och Örebro var överens om att Robin Kovacs övergång skulle ske redan nu. Senare under dagen bekräftade Kovacs att så var fallet och fanns inte med i kvällens match mot Rögle.

– Örebro kom med ett förslag och vi tyckte att det passade bra. Lite win-win. Det blir bra för alla parter och Robin är positiv till det. Vi tycker att det känns bra och har fått ett bra avslut och det är inga hard feelings, säger Thomas ”Bulan” Berglund i C More.

”Upplevde att hans spel led”

Kovacs har varit Luleås bästa poängplockare den här säsongen men Berglund upplever att uppgifterna om övergången – som sipprade ut redan i november – har påverkat spelaren.

– För det första: Robin är en jäkligt bra kille. Vi har en bra relation och det är inga problem på så sätt. Ryktena gick att han var klar för Örebro och jag tror att det har legat honom lite grann i fatet. Han fick fansen emot sig lite grann och jag upplevde att hans spel blev lite lidande av det.

”Haft en vanlig dialog”

Enligt Sportbladets uppgifter är en anledning till uppbrottet att Kovacs och Berglunds relation har försämrats de senaste månaderna. Men det är inget som har att göra med övergången, enligt Berglund.

– Det gör det absolut inte, sen kan jag inte svara för Robin. Men enligt mig har vi haft en vanlig dialog om hur vi ska spela, vad vi gör bra, dåligt och dagliga rutiner. Det har inte varit några konstigheter. Ibland håller man inte med. Jag vill att spelare ska säga vad de tycker för att ha en dialog, det är ju det som för utvecklingen framåt. Det har Robin gjort också och det har funkat bra, men just nu är det här bästa lösningen, säger Luleåtränaren.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Abrahamsson: Elefanten i rummet är borta

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Luleå HF

Robin Kovacs

Thomas Berglund

Ishockey