Luleås forward om Kovacs debut: ”Lärt honom för bra”

ÖREBRO. Luleå hade ledningen med 2–0 men tappade till 2–3 i toppmötet mot Örebro.

I centrum stod förre lagkamraten Robin Kovacs som gjorde sin uppmärksammade debut för Örebro mot sitt gamla lag.

– Örebro kommer säkert ha mycket nytta av honom, säger Luleås Niklas Olausson.

– Det är jättedåligt av mig.

Orden kommer från Niklas Olausson, Luleås rutinerade forward, som fick se Robin Kovacs passa förbi honom till Shane Harper som sköt in 2–2 för Örebro i tredje perioden.

– Jag ser ju den. Jag är ju där, men han får den mellan pucken och skridskon. Jag ska ju ha den, det är jättedåligt av mig. Visste att den skulle komma men tyvärr får jag inte tag i den. Det är jättesurt, säger Olausson.

Han säger att det är du som har lärt honom att passa?

– Haha, då har jag lärt honom för bra.

Kovacs i centrum

Olausson och Luleå hade ledningen med 2–0 redan efter elva minuter. Men tvåmålsledningen omvandlades till 2–3 när 60 minuter hade spelats.

I centrum stod förre lagkamraten Robin Kovacs som med två assist var starkt bidragande till sitt nya lags vändning.

Hur var det att möta honom?

– Det var lite konstigt men när man är inne i matchen tänker man inte så mycket på det. Jag har spelat mycket med honom och det är ju en jättebra spelare. Han hade någon assist i dag så Örebro kommer säkert ha mycket nytta av honom, säger Olausson.

Luleås Petter Emanuelsson:

– Jag tror att det kanske är mer speciellt för Robin med allt runt omkring. Själv fokuserar man på matchen och sitt eget. Sen gäller det att vara uppmärksam, han är en bra spelare som är skicklig på pucken. Det gäller att ligga nära honom, säger Emanuelsson.

”Inte värda att vinna”

Emanuelsson gjorde själv mål redan efter 27 sekunder. Men den inledningsvis heta offensiven svalnade ju längre matchen gick. Framför allt hade bortalaget problem i powerplay, där man trots nästa nio minuter i numerärt överläge i följd inte lyckades göra mål.

– Vi gör ingen bra match över 60 minuter. Extra surt när vi leder med två mål och tappar det. Vi gör ingen bra match och i slutändan är vi inte värda att vinna när vi inte kommer upp i vår fulla nivå, säger Emanuelsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!