Lindblom hälsade på mitt i cancerbehandlingen

”Samma underbara leende som vanligt”

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Philadelphia Flyers fick under fredagen en present mycket värdefullare än alla segrar i världen.

Oskar Lindblom, som just nu genomgår intensiv behandling för att bekämpa cancersjukdomen han drabbats av, dök upp på träningsanläggningen och meddelade att han mår bra.

– Han hade samma underbara leende som vanligt på läpparna. Det var helt klart dagens höjdpunkt, säger coachen Alain Vigneault.

Det har gått snart en månad sedan hockeyvärlden skakades om av det fruktansvärda beskedet att svenske Philadelphia Flyers-stjärnan Oskar Lindblom, blott 23 år gammal, drabbats av en sällsynt form av skelettcancer och intensiv behandling pågår nu för fullt på University of Pennsylvania-sjukhuset i i Philadelphia.

Det hindrar honom inte från att upprätthålla kontakten med sina lagkamrater – och se till att deras humör är på topp. Efter fredagens träningspass i klubbens träningsanläggning i Vorhees norr om Philadelphia dök han upp i omklädningsrummet för att hälsa på kompisarna igen.

– Det var helt klart dagens höjdpunkt, säger coachen Alain Vigneault till Philadelphia Inquirer.

– Han mår riktigt bra och är på strålande humör.

”Så gott för alla”

På grund av risken för infektioner kunde Oskar inte kramas eller ta någon i hand, men Vigneault försäkrar att behandlingen hittills varit succéartad.

– Den går bra och det var så gott för alla att få träffa honom och höra det, fortsätter coachen.

– Killarna kallar honom ”Sunshine” för att han alltid är så glad och han hade samma underbara leende på läpparna som vanligt i dag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM