Byter SHL-klubb – för sjätte gången

Luleå värvar Daniel Widing

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Widing byter klubb igen.

Den 37-årige profilen är klar för Luleå.

– Det känns väldigt inspirerande, säger forwarden i ett uttalande.

Widing är inne på sin 15:e (!) SHL-säsong i karriären och har i tur och ordning hunnit beta av följande klubbar: Leksand, Brynäs, Djurgården, Skellefteå och Rögle.

Nu är han klar för sin sjätte klubb.

Men det blir inte Malmö, som Expressen rapporterade om förra veckan - utan Luleå.

”Kommer hjälpa oss”

Den fram till i dag kontraktlösa forwarden har skrivit på ett korttidskontrakt med den skadedrabbade tabellfemman.

Daniel Widing känns som ett bra alternativ för oss. Han är en hårt jobbande forward som har en karriär med gedigen erfarenhet från spel i SHL och andra toppligor i Europa. Han är dessutom redo för match och kommer kunna hjälpa oss redan i torsdagens hemmamatch mot Rögle, säger general managern Stefan Nilsson till klubbens hemsida.

”Älskar hockey”

Widing kommer att debutera redan nu på torsdag och ställs då … mot sin förra klubb Rögle.

– Det känns väldigt inspirerande att flytta norrut och att komma igång och spela igen. Jag älskar fortfarande hockeyn och har tränat på bra på egen hand för att vara förberedd när den här chansen skulle ges. Och att debuten blir mot mitt gamla lag Rögle gör det bara extra roligt, även om man mött gamla lag några gånger tidigare under karriären, säger Widing själv.

Widing debuterade i högstaligan i oktober 1999. Skulle han få förlängt med Luleå kommer han i så fall att ha spelat på såväl 90-, 00-, 10- och 20-talet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM